onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nya frontmän ska leda tillväxtracet hos paketskåpsaktörerna

Publicerad: 14 oktober 2021, 12:58

Carl-Anders Keller blir operativ chef hos Iboxen och Tom Englund vice vd på Instabox.

Som en följd av ökade paketvolymer väntas marknaden för paketskåp att växa och många aktörer vill vara med på tåget. Nu tillsätter både Instabox och Iboxen nya frontfigurer.

Ämnen i artikeln:

InstaboxLeveranserE-handel

HP


Ökad e-handel ställer nya krav på paketinfrastrukturen. På kort tid har flera paketboxaktörer etablerat sig på marknaden, varav Instabox är en.

Leverantören lanserades 2015 och levererar i dag paket till cirka 1 600 paketskåp på ett hundratal orter runt om i Sverige. Aktören är även verksam i Danmark och Norge och siktar på att skala upp på samtliga marknader.

I syfte att säkerställa fortsatt tillväxt har företaget rekryterat Tom Englund som vice vd. Han kommer senaste från Tobii som utvecklar produkter för så kallad eye tracking.

– Jag är väldigt glad och stolt över den här möjligheten. Den resa Instabox gjort är enastående och jag ser fram emot att bidra till fortsatta framgångar genom ökat fokus på att bygga starka organisationer på samtliga marknader, säger Tom Englund.

Tom Englund, vice vd Instabox

Instabox är inte ensamma om att rusta för ökade paketvolymer. 

Enligt aktören Iboxen som bygger ut, förvaltar och utvecklar en rikstäckande infrastruktur av leveransboxar väntas antalet paketvolymer att uppgå till drygt två miljoner per dygn inom ett par år – en fördubbling från dagens nivå.

För att stärka organisationen och hantera behovet av en effektiv leveransinfrastruktur toppar Iboxen nu laget med en ny operativ chef i form av Carl-Anders Keller. 

Carl-Anders Keller kommer närmast från Postnord där han var försäljningsdirektör och har tidigare erfarenhet från DHL Freight Sverige.

– Det ska bli fantastiskt kul att tillsammans med mina nya kollegor på Iboxen, handlare, kommuner, fastighetsägare och logistikbranschen bidra till en mer hållbar logistikkedja, säger Carl-Anders Keller.

Carl-Anders Keller, operativ chef Iboxen

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev