Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Nya elektronikjätten värvar toppchef från konkurrent: ”Kommer att bli en verklig tillgång”

Publicerad: 12 maj 2022, 07:25

Onur Dogay blir ny produktchef för Elon Group.

Elon Group och Electra Gruppen ska bli ett. Den nya jätten har nu värvat en ny inköpschef till ledningsgruppen. Det blir Onur Dogay som närmast jobbat för Media Markt i Polen.


Ämnen i artikeln:

ElonElectra Gruppen

– Det känns fantastiskt bra att vi har lyckats rekrytera Onur Dogay till Elon. Onur har lång erfarenhet från retailbranschen och har i sina tidigare uppdrag verkligen visat goda resultat i sitt arbete och sitt ledarskap. Onur kommer att bli en verklig tillgång i den spännande resa vi som bolag har framför oss, säger Stefan Lebrot, vd för Elon Group, i en kommentar. 

I dag arbetar Onur Dogay som kommersiell chef för Media Markt i Polen. Hos Elon Group ersätter han Per Levin, som väljer att kliva av under det tredje kvartalet. 

– Jag ser verkligen fram emot att starta min nya resa på Elon Group efter september. Jag är övertygad om att sammanslagningen mellan Electra och Elon kommer att ge stora synergieffekter för verksamheten och jag hoppas kunna bidra till dem med min bakgrund inom konsumentelektronik och mitt stora intresse för de produkter vi säljer. Tillsammans med den nya ledningsgruppen och våra team, det starka partnerskapet med våra branschpartners och vårt solida fokus på våra kunder är jag säker på att vi kommer att ta Elon Group till nya höjder, säger Onur Dogay i en kommentar. 

Här är Elon Groups ledningsgrupp – efter sammanslagningen

Stefan Lebrot, vd
Anneli Sjöstedt, vice vd
Peter Brodén, finanschef
Christian Dahlborg, marknadschef
Per Levin, inköpschef till i höst, därefter ersätts han av Onur Dogay
Åsa Skog, administrativ chef
Hans-Eric Schult, affärsområdeschef home appliences
Christer Palmgren, affärsområdeschef consumer electronics
Johan Jaensson, affärsområdeschef B2B
Jakob Dahlner, e-handelschef 

Ledningsgruppen tillträder när samgåendet är klart, det vill säga när emitteringen av aktierna är genomförd, vilket beräknas ske fredagen i morgon 13 maj.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ElonElectra Gruppen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev