söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Meds nya toppvärvningar: ”Att få vara del av ett team som skakar om status quo är en dröm”

Publicerad: 17 augusti 2022, 06:08

Sofia Söderqvist blir ny kommersiell chef för Meds. Foto: Juliana Wiklund

Meds toppar laget med två nya värvningar. ”De här rekryteringarna kommer att ordentligt stärka vår förmåga”, säger vd Björn Thorngren.

Ämnen i artikeln:

Meds

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Sofia Söderqvist blir ny kommersiell chef för Meds. I den rollen får hon ansvar för försäljning och marknadsföring. Hon ska också se till att Meds når utsatta mål tillsammans med strategiska partners och leverantörer. 

Närmast kommer Sofie Söderqvist från Adlibris där hon haft motsvarande roll. 

– Jag är trogen kund till Meds sedan länge. De utmanar en hel bransch med sin vision, sitt utmanarvarumärke och sitt tydliga fokus. Att få vara del av ett team som skakar om status quo är en dröm, säger hon i en kommentar. 

I oktober börjar hon sitt nya jobb. 

Redan i september blir Sener Özel ny lager- och logistikchef för Meds. Närmast kommer han från Coop Online där han haft ansvar för deras största e-handelsterminal. 

LÄS OCKSÅ: Meds tog ett steg till mot miljardmålet: ”Möjlighet att öka ytterligare”

– En nyckel till att nå vårt mål att bli hela Sveriges favoritapotek är att vi bygger den starkaste organisationen i branschen. När vi nu nått en helt ny nivå är det viktigt att få in inte bara engagemang, utan också tung ledarerfarenhet från mycket större verksamheter. De här rekryteringarna på ledande nivå kommer att ordentligt stärka Meds förmåga, säger Björn Thorgren. 

Under sommaren har bolaget investerat i verksamheten, bland annat i en ny e-handelsplattform. 

– Vi har samlat alla erfarenheter från våra första fyra år i vår nya plattform. Den har en mängd ny funktionalitet som kommer förbättra både för kunderna och oss internt. Målet har varit att skapa en så snabb och användarvänlig plattform som möjligt, fortsätter Björn Thorngren. 

LÄS OCKSÅ: Så ska Meds spränga miljardvallen – och bli en av de stora: ”På god väg”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev