Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Lindex CFO får utökat ansvar – ska hålla koll på ägarens finanser också: ”Bred erfarenhet”

Publicerad: 30 mars 2022, 11:25

Lindex ekonomidirektör Annelie Forsberg.

Foto: Pressbild

Lindex ekonomidirektör Annelie Forsberg får utökat ansvar. Från första april får hon även ansvar för ägaren Stockmanns finanser. ”Hon har en bred erfarenhet av internationell detaljhandel”, säger vd Jari Latvanen.


Ämnen i artikeln:

Lindex

Stockmanns nuvarande ekonomidirektör Pekka Vähähyyppä, som även är en del av koncernens ledningsgrupp, går i pension. Han slutar 30 april.

– Jag vill tacka Pekka för hans utomordentliga insats i Stockmanndivisionens vändningsprocess. Pekka har innehaft en väsentlig roll i verkställande av företagssaneringsprogrammet, i att organisera aktie- och obligationsemissioner samt i försäljnings- och tillbakahyrningsprocesserna för Stockmanns varuhusfastigheter. Dessa uppgifter har nu verkställts på ett framgångsrikt sätt, säger Jari Latvanen i en kommentar. 

Hans efterträdare hämtas från dotterbolaget Lindex. Från och med 1 april kommer Annelie Forsberg att vara ekonomidirektör för Stockmann samtidigt som hon fortsätter i samma roll hos Lindex. 

– Det är fint att Annelie tar över ekonomidirektörsposten för Stockmannkoncernen medan hon samtidigt fortsätter i sin nuvarande roll som ekonomidirektör för Lindex. Hon har en bred erfarenhet av internationell detaljhandel, vilket har varit fundamentalt för Lindex framgångsrika utveckling under de senaste åren, säger Jari Latvanen. 

Som ekonomidirektör för Lindex här hon redan en del av koncernens ledningsgrupp. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lindex

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev