lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Lifes nya vd formar sitt lag – gör tre nyckelrekryteringar till koncernledningen

Publicerad: 10 november 2022, 15:20

Wictoria Glans, koncernchef för Life.

Wictoria Glans, som i somras tog över som koncernchef för Life, bygger nu en ny koncernledning för bolaget. Tre nyckelrekryteringar har genomförts.

Ämnen i artikeln:

Life

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi har höga ambitioner att ytterligare digitalisera Life och bredda vårt erbjudande. Med denna högt meriterade trio i koncernledningen växlar vi upp tempot i vårt pågående arbete rejält, säger Wictoria Glans i en kommentar. 

Emmelie Johansson är ny nordisk e-handelschef för Life. Hon har tidigare arbetat som marknads- och försäljningschef för Apotea, där hon prisades av tidningen Resumé som årets marknadschef i kategorin apotek. Fram till i maj i år var hon vd för Garbo & Friends.  

Johanna Wigren är ny nordisk kategoriansvarig. Hon har tidigare haft motsvarande roll för den svenska marknaden och har en bakgrund inom Åhléns där hon bland annat var kommersiell chef. 

Venetia Messini är ny Sverigechef för Life. Hon har arbetat inom kedjan i snart fyra år och har haft flera olika ledande roller, senast försäljningschef i Sverige. Tidigare arbetade hon som regionchef inom Jem & Fix. 

– Jag är så glad och stolt att de vill vara med och bidra med sina värdefulla kompetenser och sitt ledarskap, säger Wictoria Glans. 

Ytterligare rekryteringar ska göras innan koncernledningen är komplett i form av en CIO samt en supply chain-ansvarig. 

Sedan tidigare ingår HR-direktören liksom landscheferna för Norge och Finland i den. 

LÄS OCKSÅ: Hälsokedjan byter ledning – värvar Apotekets e-handelschef: ”En perfekt match”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev