tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Kronans Apotek plockar kompetens från Lidl och H&M – de får nyckelroller hos kedjan

Publicerad: 25 januari 2023, 08:43

Caroline Kjerstadius blir ny hållbarhetschef hos Kronans Apotek och Malin Kjellsteniuns blir ansvarig för de juridiska frågorna.

Foto: Pressbilder

Kronans Apotek fyller på med kompetens inom hållbarhet och juridik – och värvar från Lidl och H&M. Caroline Kjerstadius och Malin Kjellstenius börjar hos kedjan i april.

Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekRekryteringDetaljhandelnApotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Se upp – nya apoteksjätten är redo att springa om konkurrenterna: ”Kommer göra allt vi kan”

Caroline Kjerstadius är ny hållbarhetschef för Kronans Apotek. Hon har tidigare arbetat inom Axfood men kommer närmast från rollen som hållbarhetschef för Lild i Sverige.

– Caroline kommer med sin långa erfarenhet av hållbarhetsarbete inom dagligvaruhandel att vara en nyckelspelare för att vi som ny apotekskedja ska våga sätta en modig hållbarhetsstrategi, säger Karin Pesula, direktör för kvalitet och hållbarhet för Kronans Apotek.

Den 17 april börjar Caroline Kjerstadius sitt nya jobb.

Malin Kjellstenius blir ny chef för juridik hos apotekskedjan. Hon har jobbat med juridiska frågor inom flera branscher, närmast kommer hon från H&M där haft olika befattningar både nationellt och internationellt.

Senast har hon jobbat med juridiska frågor på H&M:s svenska expansionsavdelning.

– Malin har lång och relevant erfarenhet från retailbranschen och hon kommer med hennes kompetens vara ett viktigt tillskott för oss i nya bolaget och för den resan vi har framför oss, säger Karin Pesula.

Malin Kjellstenius börjar hos Kronans Apotek 10 april.

Bägge får nyckelrollen hos apotekskedjan, skriver Kronans Apotek i pressmeddelandet, och kommer att rapporterar till Karin Pesula.

LÄS OCKSÅ: Stormvarning i apotekshandeln: ”I en omogen bransch är det så att alla inte klarar sig”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev