måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Klart – här är ledningen för nya apoteksjätten: ”Kommer kunna utmana de andra ordentligt”

Publicerad: 5 september 2022, 07:52

Erik Sjögren ska leda den nya apoteksjätten. Foto: Pressbild

I början av oktober går Kronans Apotek och Apoteksgruppen samman. Sedan tidigare är det klart att Erik Sjögren blir vd för det nya bolaget. Nu har resten av ledningsgruppen utsetts.

Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekApoteksgruppen

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I början av oktober går Kronans Apotek och Apoteksgruppen samman i ett gemensamt bolag. 

Sedan tidigare är det klart att Erik Sjögren, i dag vd för Apoteksgruppen, kommer att leda bolaget. Nu har övriga som kommer att ingå i ledningsgruppen utsetts. 

– Denna grupp är en stark mix av erfarenheter, kunskap och personligheter. Jag har försökt bygga ett team där vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få in många olika perspektiv, säger Erik Sjögren i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Vd:n om sammanslagningen: ”Kommer vara bättre rustade att konkurrera”

Här är övriga ledningen: 

Jenny Rådström blir sortiments- och inköpsdirektör. Hon har i dag en likande post hos Kronans Apotek, där hon började i februari i år. Tidigare har hon arbetat inom Menigo och Ica. 

Sofie Almqvist blir HR-direktör. Hon har haft motsvarande roll inom Apoteksgruppen sedan 2019. Tidigare arbetade hon inom Synsam. 

Nina Wyholt Gradin blir försäljnings- och driftsdirektör för fysisk handel. Hon har i dag ansvar för försäljning och drift inom Apoteksgruppen och var tidigare driftschef och regionchef inom kedjan. Hon har också arbetat inom Rizzo och Synoptik. 

Erik Romell blir ekonomidirektör. Han har i dag samma roll inom Apoteksgruppen där han tidigare var controllingchef. Innan han började hos apotekskedjan arbetade han hos O´learys och var involverad i arbetet när riskkapitalbolaget Altor köpet dem. 

Lina Hasic blir e-handelsdirektör. Under de senaste åen har arbetat med den digitala transformation inom Kronans Apotek. Innan dess arbetade hon inom Unilever med digital försäljning och affärsutveckling. 

Karin Pesula blir kvalitets- och hållbarhetschef. Hon är i dag kvalitetschef för Kronans Apotek och har arbetat med liknande frågor inom apoteksvärlden i många år. 

Jurgis Rudgalvis blir integrationsdirektör. Närmast kommer han från rollen som ekonomidirektör för Apoteksgruppens ägare Euroapotheca där han varit en nyckelperson i arbetat med sammanslagningen av de båda apotekskedjorna. 

Posten som marknadschef är fortfarande vakant. En sådan kommer att tillsättas externt och vem det blir kommer att kommuniceras inom kort. 

LÄS OCKSÅ: Konkurrensverket säger ja till ny apoteksjätte – affären väntas bli klar under hösten

Tanken är att den nya ledningsgruppen inleder sitt arbete efter att affären avslutats i oktober. Den kommer sedan att arbeta fram en plan och en strategi för det nya bolaget under årets sista kvartal.

– Vi kommer att vara en tydlig nummer tre på marknaden med några få marknadsandelar efter nummer två. Genom våra kombinerade styrkor så kommer vi kunna utmana de andra aktörer ordentligt. Det kommer bli en spännande resa, säger Erik Sjögren. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev