tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ica tappar toppchef – Joakim Bohman lämnar

Publicerad: 7 september 2023, 12:46

30 september lämnar Joakim Bohman Ica Sverige och jobbet som försäljning- och marknadsdirektör.

Foto: Sören Andersson

Joakim Bohman lämnar Ica Sverige efter tolv år. Han är i dag försäljning- och marknadsdirektör.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeDagligvarorLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Tiden på Ica har varit väldigt spännande, utvecklande och rolig och jag har verkligen uppskattat alla fantastiska medarbetare och kollegor. För mig har det varit oerhört stimulerande att ha fått verka i hjärtat av Ica, jobba med styrkan i vår modell med fria handlare i samverkan och den ständigt pågående handlardialogen. Nu när försäljnings- och marknadsorganisationen är på plats i kombination med en stark ledningsgrupp, så känns det som rätt tillfälle för mig att gå vidare till nya utmaningar, säger Joakim Bohman själv i en kommentar.

Han har arbetat inom Ica i tolv år. De senaste åtta åren som en del av Ica Sveriges ledning. Innan dess var han affärschef för Ica Maxi Special och affärschef för Ica Maxi.

LÄS OCKSÅ: Stukat Ica ser ljusning: ”Vi har en plan”

– Jag vill tacka Joakim för tolv bra år på Ica, för hans starka ledarskap och bidrag till bolaget. Joakim har startat upp den nya försäljning- och marknadsorganisationen på ett väldigt bra sätt, lett arbetet med att ta fram en stark kommersiell plan samt vår kunderbjudandestrategi. Han har varit en mycket uppskattad kollega och jag önskar Joakim ett stort lycka till framöver, säger Ica Sveriges vd Eric Lundberg.

30 september gör Joakim Bohman sin sista dag på Ica Sverige.

Fram tills det att en efterträdare är på plats kommer Magnus Stadig, affärsområdeschef stormarknad, och Joakim Bengtsson, affärsområdeschef mat- och närmarknad, att ha ett delat ansvar för försäljning- och marknadsorganisationen. Under den perioden kommer de båda också att ingå i Ica Sveriges ledning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev