Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska utveckla Åhléns flaggskepp: ”Jag hoppas kunna bidra med nytänkande”

Publicerad: 12 januari 2022, 08:26

Åsa Sånemyr är ny varuhuschef för Åhléns city i Stockholm.

Foto: Daniel Norman/Pressbild

Hon har varit vd för flera modevarumärken. Nu fattar Åsa Sånemyr rodret för Åhléns flaggskepp i centrala Stockholm. ”Har alltid varit en drömroll för mig”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Åhléns

Åsa Sånemyr får uppdraget att att utveckla, förnya och leda Åhléns city i centrala Stockholm.

Ambitionen är att varuhuset ska vara en engagerande och nytänkande mötesplats som inspirerar såväl kunder som samarbetspartners.  

– Det är fantastiskt roligt att Åsa Sånemyr nu kliver in i rollen som varuhuschef för Åhléns city Stockholm. Åhléns city är en fysisk manifestation av vårt varumärkeslöfte, med målet att alltid ha ett erbjudande och en köpupplevelse i toppklass som möter kundernas behov och drömmar. Vi står inför flera spännande utvecklingsmöjligheter som kräver en trygg och modig visionär ledare med passion för förnyelse. Vi är därför mycket glada över att just Åsa, med sitt goda ledarskap och gedigna erfarenhet av kundfokus och varumärkespositionering ska leda arbetet framåt, säger vd Annica Hagen i en kommentar. 

Närmast kommer hon från jobb för managemenkonsultbolaget New Day Stockholm. Fram till konkursen i våren 2020 var Åsa Sånemyr vd för Lund Fashion med varumärkens Flash och Dea Axelssons. Tidigare har hon varit vd för Hope. 

– Varuhuschef på Åhléns city Stockholm har alltid varit en drömroll för mig, bland annat då jag tidigare jobbat med varuhuset i egenskap av leverantör och för att jag är en frekvent kund. Jag tycker att Åhléns förändringsresa är superspännande och ser fram emot att få fortsätta utveckla, förnya och leda den ikoniska handelsplatsen som Åhléns city i Stockholm redan är. Jag hoppas kunna bidra med ett nytänkande och affärsinriktat ledarskap som kan inspirera medarbetare och stärka Åhléns Citys varumärke ytterligare, säger Åsa Sånemyr.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Åhléns

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev