torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon ska ansvara för säkerheten på Svensk Handel – får ny chefposition

Publicerad: 24 februari 2023, 09:15

Nina Jerver.

Foto: Pressbild

Hon har varit bedrägeriexpert hos branschorganisationen sedan 2018 och tillförordnad säkerhetschef sedan september ifjol. Nu kliver hon in i den senare av rollerna permanent.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelBedrägerierHandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Skistar planerar för mer obemannat mitt i backen: ”Vill utveckla konceptet”

Nina Jelver träder in i den nya rollen som säkerhetschef på Svensk Handel omgående.

– Handeln står inför fortsatta utmaningar när det gäller brottslighet och säkerhet och för många handlare är läget akut. Vi har stora utmaningar framför oss, men jag ser fram emot att leda och utveckla säkerhetsarbetet på Svensk Handel tillsamman med mina kollegor, säger Nina Jelver i samband med offentliggörandet av det nya uppdraget.

Hon är utbildad kriminolog och har innan hon kom till Svensk Handel 2018 arbetat med bedrägerifrågor hos Nationellt bedrägericenter hos Polisen. Nina Jerver har även haft tjänster hos Brå och Rikspolisstyrelsen tidigare.

– Svensk Handels säkerhetschef är en tongivande och viktig röst i debatten, och ett viktigt stöd för medlemsföretagen i deras vardag. Nina blir en stor tillgång med sin långa erfarenhet och dessutom djupa kunskap om de nya typer av cyberbrottslighet som drabbar näringslivet i allt högre utsträckning, säger Svensk Handels vd Sofia Larsen i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: H&M:s omvända Gudfadern-taktik: ”Ger medarbetarna ett erbjudande de tvingas tacka nej till”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev