lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hon är en av tre nya ledamöter i Svensk Handels styrelse: ”Vi behöver kroka arm”

Publicerad: 8 maj 2023, 09:50

Apotek Hjärtats vd Monika Magnusson.

Foto: Albin Händig/Ica Gruppen

Tre nya ledamöter tar plats i Svensk Handels styrelse. ”Just nu är läget ansträngt för handeln och vi behöver kroka arm i arbetet för bra förutsättningar framåt”, säger Apotek Hjärtats vd Monika Magnusson, som är en av dem.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelLedarskapDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I dag på förmiddagen höll Svensk Handel sin stämma. I samband med det valdes tre nya ledamöter in i styrelsen.

Det handlar om Monika Magnusson, vd för Apotek Hjärtat, Cecilia Fritzson Gårdnäs, regionchef Ikea, samt Thomas Axelsson, vd för Ha-Ges Radio TV.

– Stora delar av handeln har det oerhört tufft nu. Konsumenternas köpkraft har urholkats och handlare runt om i landet möter ökade utgifter. Samtidigt genomgår branschen en mycket spännande transformation och framtidens handelsföretag skapas här och nu, och jag vill välkomna de nya ledamöterna i Svensk Handels styrelse. Deras erfarenhet kommer komma Svensk Handel väl till gagn, säger Anders Svensson, ordförande i styrelsen.

LÄS OCKSÅ: Apotek Hjärtats vd lanserar digital offensiv: ”Där har vi mer vi vill göra”

Så här kommenterar Monika Magnusson sitt nya uppdrag.

– Handen spelar en otroligt viktig roll i människors liv. Den betydelse handeln har för samhället ska inte underskattas. Vi är tillsammans både en stor arbetsgivare och en central del av vardagen. Just nu är läget ansträngt för handeln och vi behöver kroka arm i arbetet för bra förutsättningar framåt, och det är med den föresatsen jag kliver in i styrelsen. Det känns även fint att få representera apoteksbranschen, givet dess viktiga roll i samhället.

Här är Svensk Handels styrelse

Anders Svensson (ordförande – tidigare vd för Ica Sverige), Björn Lindblad (vice ordförande – vd för Mio), Thomas Axelsson (vd förHa-Ges Radio TV), Klas Balkow (vd för Axfood), Ann Carlsson Meyer (vd för Systembolaget), Filip Ekvall (global chef för kundupplevelsen hos H&M), Liv Forhaug (vd för Martin & Servera), Cecilia Fritzson Gårdnäs (regionchef för Ikea), Patrik Hedelin (grundare av Eequity), Susanne Holmström (vd för Netonnet), Nina Jönsson (vd för Ica Gruppen), Monika Magnusson (vd för Apotek Hjärtat), Charlotte Nordén (vd för Cellbes), Elisabeth Peregi (vd för KappAhl), Elisabeth Tedestål ( handlare för Vellingeblomman), Kristofer Tonström (vd och koncernchef för Clas Ohlson) och Magnus Wassén (handlare för Ica Nära Norrviken).

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev