torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hajpade Estrids ledningsgrupp växer – plockar in erfaren vd

Publicerad: 15 mars 2023, 09:14

Sara Lundell och Marcus Hartwall.

Foto: Pressbild

I början av året lanserade Estrid sina rakhyvlar i flera nya kanaler. Nu stärker företaget ledningsgruppen för att möta tillväxten. ”Behöver internationell topptalang.”

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Svenska rakhyvelsföretaget Estrid har tidigare fokuserat på att driva egen e-handel, med en rakbladsprenumeration som utstickande erbjudande.

Men under början av 2023 har svenskbolaget gjort en storsatsning hos återförsäljare och finns nu hos Kicks, Åhléns och Apotek Hjärtat bland andra.

I och med tillväxttakten växer även Estrids ledningsgrupp då man plockar in Marcus Hartwall och Sara Lundell.

– Vår vision är att skapa ett flertal av världens mest älskade och respekterade varumärken, och för det behöver vi nationell och internationell topptalang. Det är med glädje vi välkomnar Sara och Marcus till teamet, och jag ser fram emot att uppfylla Estrids högt ställda ambitioner tillsammans, säger Estrids vd och grundare Ben Eliass i en kommentar.

Marcus Hartwall blir operativ chef, han har tidigare grundat och varit vd för Glossybox i Norden samt varit Europachef för den amerikanska sänggiganten Casper.

– Estrid är ännu ett ungt bolag, och som snabbt visat att de på riktigt kan utmana branschen, vilket jag imponeras av. Det är med stolthet jag tar mig an ansvaret att leda det operativa arbetet och driva den internationella expansionen, säger Marcus Hartwall i samband med det nya uppdraget.

Sara Lundell har i sin tur 15 års erfarenhet inom finans från internationella bolag, exempelvis Apple och Paypal. Nu kliver hon in som ekonomidirektör i Estrid.

– Den spännande tillväxtfas som Estrid befinner sig i lockade mig. Jag ser fram emot att stärka Estrids finansiella ställning i nästa fas, och stötta bolagets väg mot att erövra kunders hjärtan världen över, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Lekias ordförande om det hastiga vd-bytet: ”Det blir ett annat fokus”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev