fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Förre Kicks-vd:n ska tvätta sneakers tillsammans med radioprofilen

Publicerad: 30 september 2021, 08:26

Pontuz Bjelfman, tidigare vd för Kicks, tillsammans med Jesse Wallin, radioprofil som grundat Sneakerstvätten tillsammans med sin son Oscar.

Kicks förre vd har flera nya projekt på gång. Nu kliver han in som vd och delägare i Sneakerstvätten. Grundare till satsningen är radioprofilen Jesse Wallin och han son Oscar.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Nyligen kunde Market berätta att Pontuz Bjelfman blir vice vd för QX förlag, ett deltidsuppdrag. 

Den tidigare Kicks-vd:n har fler projekt på gång. Han kliver även in som delägare i Sneakerstvätten och blir vd för bolaget. 

– Jag träffade grundarna Jens ”Jesse” Wallin och hans son Oscar Wallin på en afterwork i somras och föll direkt för idén att jobba ihop, säger Pontuz Bjelfman i en kommentar. 

– Jag tycker att konceptet är lysande och helt rätt i tiden med sitt hållbarhetstänk, fortsätter han. 

Sneakersvätten drog igång verksamheten våren 2021. Affärsidén går ut på att erbjuda kunderna tvätt och restaurering av deras skor. Arbetet utförs i bolagets lokal på Hornsgatan i Stockholm. 

Genom ett samarbete med MQ Marqet kan konsumenter lämna sin sina skor för uppiffning i 90 av deras butiker runt om i landet. 

– Vi blev faktiskt tagna på sängen när vi öppnade i våras över vilket stort behov det finns efter vår tjänst. Det har varit full rulle från start, berättar Oscar Wallin.

Nu är de glada över att få in Pontuz Bjelfman som vd och delägare. 

– Under Pontuz år på Kicks växte kedjan från ett 50-tal till närmare 250 butiker. Vi är övertygade om att han kommer att kunna växa Sneakerstvätten ytterligare, både i Stockholm och övriga Sverige, säger Jesse Wallin.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev