måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Förre Byggmax-chefen får toppjobb hos Clas Ohlson – kliver rakt in i koncernledningen

Publicerad: 13 maj 2022, 05:15

Pernilla Walfridsson blir ny ekonomi- och finansdirektör hos Clas Ohlson. Foto: Pressbild

Förre Byggmax-chefen Pernilla Walfridsson blir ny ekonomi- och finansdirektör för Clas Ohlson. ”En erfaren ledare med strategisk höjd”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Ämnen i artikeln:

Clas Ohlson

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Pernilla Walfridsson blir ny ekonomi- och finanschef för Clas Ohlson. 

I dag arbetar hon som finanschef för Nobina. Innan dess hade hon motsvarande position hos Byggmax i över 14 år. Utöver det har hon flera styrelseuppdrag, bland annat för Netonnet. 

– Det känns fantastiskt bra att knyta Pernilla Walfridsson till vårt redan starka team i koncernledningen. Med Pernilla får vi en erfaren ledare med strategisk höjd och god förståelse för branschen såväl som erfarenhet av att verka i en noterad miljö. Jag ser mycket fram emot att börja arbeta tillsammans, säger Kristofer Tonström. 

Hon efterträder Pär Christiansen hos Clas Ohlson. Han lämnar bolaget 31 juli för att bli finanschef för Euroflorist.  

I luckan som uppstår innan Pernilla Walfridsson tillträder, senast i november, kommer Mats Wern Winkvist att vara tillförordnad ekonomi- och finansdirektör. Han är i dag head of business controlling hos Clas Ohlson. 

I sin nya roll kommer Pernilla Walfridsson att ingå i koncernledningen. 

– Jag är väldigt stolt över att anta rollen som ekonomi- och finanschef på Clas Ohlson. Jag lockas av företagskulturen, av bolagets starka position på marknaden och av att få vara en del av resan att utveckla Clas Ohlson vidare i en tid då detaljhandeln genomgår stora förändringar, säger hon själv i en kommentar. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev