Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Fastighetsjätten byter vd – han tar över efter Hederos

Publicerad: 9 augusti 2021, 09:09

Mats Hederos, vd för AMF, Katarina Romberg, styrelsens ordförande, och tillträdande vd:n Thomas Erséus.

Efter 15 år inom AMF så lämnar Mats Hederos företaget. Nu är det klart vem som tar över vd-posten.


Ämnen i artikeln:

AMF Fastigheter

Mats Hederos fyller 65 år i mars 2022. Han har nu beslutat att avgå som vd – en roll som han haft sedan fastighetsbolaget startades 2010.

– Det här är ett beslut som har mognat med tiden. Jag har haft väldigt bra och inspirerande år på AMF Fastigheter, det känns naturligt att lämna över när jag framåt våren uppnår pensionsåldern, säger han i en kommentar.

Styrelsen har nu utsett Thomas Erséus till hans efterträdare. Han är i dag vd på Almega och förbundsdirektör för Almega Tjänsteförbunden. Han har över 30 års erfarenhet från näringslivet, varav 28 år som vd. Han har huvudsakligen varit verksam inom IT-, konsult- och fastighetsbranschen.

– Vi har nu en solid grund att bygga vidare på. Under Thomas Erséus ledning är bolaget väl positionerat för att ta nästa steg i utvecklingen, säger Katarina Romberg, styrelsens ordförande och chef alternativa investeringar på AMF.

– AMF Fastigheter är ett spännande och framtidsorienterat bolag som jag i egenskap av styrelsemedlem har arbetat med sedan 2020. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet kommande år i rollen som vd, liksom den återstart som väntar efter en utmanade tid i pandemins spår, säger Thomas Erséus.

LÄS MER: Mats Hederos: ”Det största som hänt Stockholms city sedan Åhléns byggdes” 

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

AMF Fastigheter

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev