tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Efter plötsliga avslutet hos Granngården – här är Olof Fransson nya prestigeuppdrag

Publicerad: 21 april 2023, 12:14

Efter 20 år på Coop har Olof Fransson varit två år som vd på Biltema och fyra år som vd på Granngården.

Foto: Pontus Ferneman/City Gross

När Granngårdens styrelse ville se ett anat ledarskap fick Olof Fransson lämna vd-posten. Nu är han tillbaka där han startade sin karriär: i dagligvaruhandeln.

Ämnen i artikeln:

City GrossPersonal

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Från och med maj har City Gross en ny försäljningsdirektör och vice vd. Det är Olof Fransson, som fram till augusti 2022 var vd för Granngården. Dessförinnan har han varit vd för Biltema, samt under 20 år haft olika roller inom Coop.

– Den senaste tiden har varit utmanade för vår bransch och det känns tryggt att få in den kunskap och erfarenhet som Olof har med sig, in vårt strategiska utvecklingsarbete, säger Anders Wennerberg, vd City Gross, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att tillhöra ett anrikt svenskt familjeföretag drivet av entreprenörskap där kunden alltid har stått i fokus men också att få vara en del i arbetet med att stärka City Gross position på marknaden, säger Olof Fransson.

Under hösten 2022 delade City Gross försäljning och marknad i två avdelningar, och i januari kom nyheten att Sara Andersson rekryterats till rollen som marknads- och kommunikationsdirektör. Tidigare försäljnings- och marknadschef Håkan Wulff fick rollen som försäljningsdirektör, men sade upp sig och jobbar inte kvar hos City Gross.

När Olof Fransson tillträder som försäljningsdirektör får han även rollen som vice vd.

LÄS OCKSÅ: Retailveteranens prestigeuppdrag hos City Gross: ”Kliva ur min comfortzon”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev