Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

E-handlaren tappar ännu en toppchef – ska satsa på glasögonbolag

Publicerad: 31 maj 2022, 07:39

Björn Bergström lämnar NA-KD.

Efter det hastiga vd-avhoppet väljer ännu en toppchef att lämna NA-KD. Denna gång handlar det om expansionschefen Björn Bergström som valt att satsa på egna bolaget Neso Brands.

Ämnen i artikeln:

Na-kdE-handel

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


I ett Linkedin-inlägg meddelar Björn Bergström att han lämnar rollen som expansionschef efter fyra år. 

I stället ska han leda egna glasögonbolaget Neso Eyewear som nyligen tagit in 100 miljoner euro i en investeringsrunda. Bland investerarna finns bland andra e-handlaren Lensakart.com.

”Glasögon är en bransch som präglas av perfekta omständigheter, gynnas av makrofaktorer, är motståndskraftig mot recessioner och mogen för att göra tech-baserade genombrott” skriver Björn Bergström.

Expansionschefen är inte den förste som lämnar NA-KD i år. Den 1 mars i år klev grundaren Jarno Vanhatapio ned från vd-posten och lämnade över till Anders Kristiansen. Den nya vd:n blev dock högst flyktig och försvann igen efter en månad med förklaringen att bolaget inte levde upp till vad som utlovats. 

NA-KD hade ett tufft år 2021 med ökade kostnader som resulterade i att förlusten fördubblades. Nyligen meddelade bolaget att man ska banta personalstyrkan och fokusera på lönsamhet. 

LÄS MER: NA-KD:s grundare om fördubblade förluster – och det hastiga vd-avhoppet: ”En större sak för media” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev