torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Caroline Farberger lämnar Ica Försäkring: ”Har varit en fantastisk resa”

Publicerad: 13 januari 2022, 08:23

Caroline Farberger kliver av vd-skapet på Ica Försäkring under våren. Foto: Pressbild

Caroline Farberger lämnar vd-rollen på Ica Försäkring för att i stället bli partner och arbetande styrelseordförande i ett investmentbolag. ”Jag är redo att ta nästa steg i min personliga utveckling”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

AR


LÄS MER: Caroline Farberger: ”Jag riskerade allt – men möttes med kärlek” 

Efter nästan sex år som vd på Ica Försäkring, ett dotterbolag till Ica Banken, har Caroline Farberger bestämt sig för att gå vidare i karriären.

– Det hon tillsammans med sitt team har åstadkommit med uppbyggnaden och utvecklingen av Ica Försäkrings affär är verkligen uppskattat av våra kunder. Inte minst har Caroline Farbergers insatser, drivkraft och kompetens varit ovärderliga i det arbetet, säger Marie Halling, vd på Ica Banken, i en kommentar.

Ica Försäkring har vuxit snabbt sedan starten 2016 och har i dag över 200 000 kunder. I höstas passerade bolaget en årspremievolym på 800 miljoner kronor.

– Det har varit en fantastisk resa att få vara med och bygga upp Ica Försäkring från grunden, säger Caroline Farberger och fortsätter:

– Vi har utmanat försäkringsmarknaden, tagit marknadsandelar och en position som Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. Lönsamheten är ett kvitto på att vi har lyckats.

Rekryteringsarbetet av en ny vd är inlett; Caroline Farberger stannar kvar i sin roll tills ny vd är på plats, eller senast till 31 maj.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev