Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bokjätten värvar ny toppchef: ”Han är en erfaren börs-CFO”

Publicerad: 1 juni 2022, 13:22

Ola Maalsnes blir ekonomichef för Bokusgruppen.

Foto: Pressbild

Ola Maalsnes blir ny ekonomichef för Bokusgruppen. Han efterträder Jane Jangenfeldt som väljer att kliva av efter tolv år.


Ämnen i artikeln:

BokusAkademibokhandeln

Ola Maalsnes blir nya ekonomichef, CFO, för Bokusgruppen. Han efterträder Jane Jangenfeldt som väljer att kliva av efter tolv år. 

– Jag är oerhört glad över att välkomna Ola till vår företagsledning. Han är en erfaren börs-CFO som har de bästa förutsättningarna att bygga vidare på den stabila grund som Jane byggt upp under många år och ta Bokusgruppen vidare in i framtiden. Samtidigt vill jag rikta mitt varmaste tack till Jane som gjort ovärderliga insatser för Bokusgruppen. Jag kan inte nog poängtera det fantastiska arbete som hon utfört under många år, säger vd Maria Edsman i en kommentar. 

Närmast kommer Ola Maalsnes från en motsvarande roll för konsultmäklaren Ework Group. Han har mångårig erfarenhet av arbete på liknanden positioner. 

– Bokusgruppen är ett mycket spännande och välskött bolag vars starka konsumentvarumärken jag följt som kund under många år. Jag är mycket glad och hedrad över att få ta över som CFO och tillsammans med alla nya kollegor fortsätta utveckla bolaget, säger han. 

Ola Maalsnes börjar hos Bokusgruppen 3 oktober. Jane Jangenfeldt kommer att finnas kvar inom bolaget under en övergångsperiod för att säkerställa en ordentlig överlämning. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

BokusAkademibokhandeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev