tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Ayad Al-Saffar plockar in tidigare parhästen – ska utveckla Åhléns kronjuvel

Publicerad: 25 augusti 2022, 07:20

Anni Blomster blir ny varuhuschef för Åhléns city i Stockholm. Tidigare har hon bland annat varit vd för Ur & Penn samt Glitter.

Foto: Johan Marklund

Ayad Al-Saffar har gjort sin första nyrekrytering som vd för Åhléns. Den tidigare parhästen Anni Blomster ska leda arbetet på cityvaruhuset i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Åhléns

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Nuvarande varuhuschef Åsa Sånemyr har gjort ett fantastiskt arbete på Åhléns City i Stockholm, men tiden är den viktigaste faktorn just nu och därför har jag rekryterat Anni som känner mig väl sedan tidigare och vet hur jag vill ha det. Med Anni ombord kan vi röra oss snabbt framåt, säger Ayad Al-Saffar i en kommentar. 

I går kunde Market berätta att ägarbytet nu är klart och att Ayad Al-Saffar som en första åtgärd bestämt sig för att byta ut hela ledningsgruppen i ambitionen att göra Åhléns lönsamt. 

En av dem som får sluta är Åsa Sånemyr, som sedan slutet av februari varit varuhuschef för cityvaruhuset i Stockholm. Hon ersätts alltså Anni Blomster. 

Anni Blomster och Ayad Al-Saffar har arbetat tillsammans tidigare. Bland annat har hon varit vd för Ur & Penn, som Ayad Al-Saffar äger, och tillsammans har de genomfört två turnaround-resor med bolag. 

– Jag är jätteglad att få Anni Blomster med ombord, för med hennes erfarenhet inom både inköp, marknad och försäljning kan vi tillsammans utveckla kunderbjudandet och kundmötet på Åhléns City Stockholm. Varuhuset står för en stor del av företagets totala omsättning och att varuhuset går bra är avgörande för hela Åhléns fortsatta utveckling och närvaro i mindre städer runt om i landet, fortsätter Ayad Al-Saffar. 

Anni Blomsters uppdrag blir att leda förändringsarbetet för att öka lönsamheten för varuhuset. Målet är att skapa en inspirerande, engagerande och nytänkande mötesplats. 

– Att bli varuhuschef på Åhléns City Stockholm är den roligaste rollen jag kan tänka mig. Åhléns är ett fantastiskt varumärke som alla har en relation till och jag känner stor respekt att få arbeta tillsammans med Ayad igen och hela teamet på Åhléns City Stockholm, säger Anni Blomster.

Närmast kommer on från jobbet som konsult. Förutom flera höga poster inom Ur & Penn har hon också varit vd för Glitter. 

LÄS OCKSÅ: Anni Blomster om nya livet – och stora bristen hos dagens retailföretag: ”De flesta borde steppa upp”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev