Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Återvändaren blir sportjättens e-handelschef: ”En central drivkraft”

Publicerad: 8 november 2021, 09:50

Sebastian Blom återvänder till XXL för att leda kedjans onlinesatsning.

Sebastian Blom ska leda XXL:s onlinesatsning. ”Han har visat en imponerande förmåga att kombinera teknik med kommersiella och operativa behov”, säger vd:n Pål Wibe.

Ämnen i artikeln:

XXLE-handel

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


XXL:s nya e-handelschef heter Sebastian Blom. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. 

Han beskrivs som arkitekten bakom bygget av XXL:s Tech Hub i Stockholm och han har tidigare arbetat för XXL i rollen som Chief Digital Officer. Tidigare i år gick han över till Espresso House men återvänder alltså nu för att leda XXL:s digitala satsning. 

– Jag ser verkligen fram emot att återförenas med alla bra kolleger inom XXL, och ta mig an jobbet att utveckla företaget ytterligare i nästa fas. När jag såg rollen och de möjligheter den erbjuder, då fanns det inget tvivel om att det här var rätt för mig, säger Sebastian Blom i en kommentar.

XXL:s digitala sportbutik passerade förra året en omsättning på två miljarder kronor, enligt bolaget. Genom att utveckla ”en ambitiös tillväxtstrategi” kommer de att säkerställa att tillväxten online fortsätter under de kommande åren. 

– Sebastian känner människorna och kulturen i XXL och har varit en central drivkraft i utvecklingsmiljön i Stockholm under många år. Han har visat en imponerande förmåga att kombinera teknik med kommersiella och operativa behov. Jag är glad att han kommer tillbaka och leder det här området – och hjälper oss att vinna ett av våra ”must win battles”, säger XXLs vd Pål Wibe i en kommentar.

Blom kommer att tillträda sin sin nya tjänst vid årsskiftet och han tar därmed också plats i koncernledningen för XXL. 37-åringens arbetsuppgifter kommer att beröra alla XXL:s marknader i Norge, Sverige, Finland och Österrike, uppger XXL.

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev