måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Apoteksjätten förstärker styrelsen – tar in forna statssekreteraren: ”Ett positivt och värdefullt tillskott”

Publicerad: 12 oktober 2022, 11:30

Per Schlingmann ansluter till Apoteas styrelse. Foto: Pressbild

Nätapoteket Apoteas styrelse får förstärkning. Detta i form av Per Schlingmann, som tidigare varit statssekreterare och chefsstrateg. ”Övertygad om att det fortsatt finns stor potential.”

Ämnen i artikeln:

StyrelseApoteaApotek

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det står nu klart att Per Schlingmann utsetts till styrelseledamot i Apotea. Detta låter nätapoteket meddela i ett pressmeddelande.

Han ska ha valts till styrelseledamot under en extrainsatt stämma på onsdagen.

Per Schlingmann är rådgivare, föreläsare och författare med ett förflutet som bland annat statssekreterare och chefsstrateg för Moderaterna.

– Det gläder mig att Per har accepterat erbjudandet att bli styrelseledamot i Apotea. Pers långa erfarenhet från såväl näringslivet som statsförvaltning samt hans kunskaper om kommunikation, framtidsfrågor och varumärken, blir ett positivt och värdefullt tillskott till styrelsens arbete och Apotea, säger styrelseordföranden Eva Swartz Grimaldi, i en kommentar.

Tidigare har Per Schlingmann som sagt var haft en politisk karriär. Efter det har han ägnat sig åt framtidsfrågor och varit delaktig i olika startups.

Ett annat uppdrag han tidigare axlat är det som vice ordförande i SOS Barnbyar, en styrelse där även Apoteas vd Pär Svärdson också varit engagerad.

– Det känns fantastiskt att bli en del av Apotea och att få vara med på resan framåt i en bransch där jag är övertygad om att det fortsatt finns stor potential. Apotea är ett bolag i ständig förändring och det ska bli roligt att jobba med styrelsen och Pär Svärdson som jag kommit i kontakt med genom tidigare styrelsearbete i SOS Barnbyar, säger Per Schlingmann i pressmeddelandet.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev