Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Apoteket värvar Hemköps toppchef: ”Gedigen erfarenhet med fokus på butiksdrift och försäljning”

Publicerad: 19 augusti 2022, 12:14

Nina Eriksson lämnar Hemköp för nytt uppdrag hos Apoteket.

Foto: Pressbild

Apoteket har värvat Hemköps tidigare vice vd och driftschef Nina Eriksson. ”Hon har en gedigen erfarenhet med fokus på butiksdrift och försäljning”, säger vd Rasmus Nerman.


Ämnen i artikeln:

ApoteketHemköp

Nina Eriksson har värvats till Apoteket där hon blir affärsområdeschef för de närmare 400 butikerna. 

– I en samlad organisation för butikerna med Nina som ledare ökar vi nu takten. Nina har en gedigen erfarenhet med fokus på butiksdrift och försäljning, och hon kommer tillsammans med våra fantastiska medarbetare att fortsätta göra betydelsefulla insatser för våra kunder. Nina är varmt välkommen till Apoteket, säger Rasmus Nerman i en kommentar. 

I sin nya roll kommer hon att ingå i Apotekets ledning och ansvara för organisationen till konsument med närmare 400 öppenvårdsapotek. 

– Det känns fantastiskt spännande att få ta mig an den här rollen. Branschen är på en otroligt spännande resa och att få vara med på den känns inspirerande. Min drivkraft har alltid varit att förenkla och förbättra för alla medarbetare inom hela organisationen med service, försäljning och medarbetarskap i fokus. Med den kunskap som jag har byggt upp genom åren vill jag tillsammans med alla medarbetare ta Apoteket till nästa steg, säger Nina Eriksson i en kommentar. 

I april 2018 utsågs Nina Eriksson till driftschef och vice vd för Hemköp. Sedan årsskiftet har hon haft en annan roll inom organisationen.  

Innan Hemköp arbetade hon inom Clas Ohlson där hon bland annat arbetade som landschef i Sverige och Storbritannien. Hon har även en bakgrund inom Ikea. 

– Nina kommer att bli ett värdefullt tillskott i vår verksamhet. Hon har lång erfarenhet från att leda stora organisationer och är en inspirerande ledare med stort hjärta som får saker att hända, fortsätter Rasmus Nerman. 

Nina Eriksson börjar hos Apoteket i oktober.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ApoteketHemköp

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev