lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Väletablerat glasögonbolag försatt i konkurs: ”Funnits intresse från andra håll”

Publicerad: 21 april 2023, 08:24

Foto: Pressbild Nividas

Fondprofilen Patrik Brummers glasögonbolag är numera försatt i konkurs, det klubbades igenom i Stockholms tingsrätt under onsdagen, rapporterar Di Digital.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


2014 grundades glasögonbolaget Nividas. Sedan dess har man sålt glasögon både via egen e-handel, men även i fysiska butiker.

LÄS OCKSÅ: Larmet från branschen – rekryteringsarbetet kraschar: ”Aldrig varit med om tidigare”

Ägarlistan har varit fylld med kända finansprofiler, bland andra har finansmannen Patrik Brummer har länge haft intressen i bolaget, men nu står det klart att Nividas försätts i konkurs, skriver Di Digital.

– Det är en egen ansökan från företaget. Min spontana bedömning är att den är gjord i god tid, inte i sista minuten, säger konkursförvaltare Nils Åberg till tidningen.

Enligt det senaste bokslutet daterat 2021 hade bolaget en omsättning på 27,4 miljoner kronor. Den robusta försäljningen har emellertid kantats av svaga resultat och Nividas har sedan starten 2014 gått med förlust.

– Jag har inte hunnit sätta mig in i bakgrunden till att företaget är på obestånd, men har förstått att man haft en sämre utveckling än vad man hade hoppats på under 2022 med ett sämre resultat än väntat, säger Nils Åberg till Di Digital.

I september ifjol var ovan nämnda Patrik Brummer största ägare i bolaget med cirka 26 procent av de totala aktierna.

Under hösten försökte han, tillsammans med andra ägare, att rädda bolaget. Enligt Di Digital ska ägarna sedan starten ha gått in med cirka 40 miljoner kronor i kapital.

Konkursförvaltare Nils Åberg utesluter dock inte möjligheten för bolaget att bli med ny ägare.

– Vårt fokus är att försöka hitta en fortsättning för hela eller delar av verksamheten. Vi vet att det har funnits intresse från andra håll tidigare, nu tittar vi på möjligheterna att ta upp de trådarna igen och eventuellt även med helt nya intressenter. Även om resultatet inte varit riktigt så bra som man hoppats, har vi ändå uppfattningen att det är ett fint och omtyckt koncept, säger han till Di.

LÄS OCKSÅ: Butikens succé – med räkfrossa och liveshopping: ”Lockar kunder att semestra i Kungsängen”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev