Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Nya ägarna begär shoppingklubben i konkurs: ”Vi ser ingen tendens till snar förbättring”

Publicerad: 6 april 2022, 05:26

I dag lämnar MBRS Group in en ansökan om konkurs för shoppingklubben Campadre till Stockholms tingsrätt.

Foto: Daniel Norman

Shoppingklubben Campadre begärs i konkurs av nya ägarna. ”Campadre har sett en vikande utveckling som kraftigt förvärrats de senaste månaderna”, skriver MBRS i ett pressmeddelande.


DN


I slutet av november kom beskedet att MBRS Group, som då hette We are spindye, ingått ett avtal om samgående med Best of brands group genom att förvärva samtliga aktier i bolaget. 

Shoppingklubben Campadre var en del av förvärvet. 

Nu har de nya ägarna beslutat sig för att begära den verksamheten i konkurs. I dag, onsdag, lämnas en ansökan in till Stockholms Tingsrätt. 

MBRS Group skriver i ett pressmeddelande att Campadre haft en negativ utveckling som förvärrats kraftigt under 2022. Styrelsen bedömer att likvidationssituation är ohållbar för koncernen som helhet. 

LÄS MER: Best of brands köps upp av utmanaren: ”Tanken är att bygga en större grupp” 

”Det är naturligtvis oerhört tungt att begära Campadre i konkurs men vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar tillväxt och lönsamhet. Campadre har sett en vikande utveckling som kraftigt förvärrats de senaste månaderna till följd av förändrade kundbeteenden i ljuset av coronapandemin, köpkraftsminskning till följd av ökade energi-, mat- och drivmedelspriser, höjda räntor samt minskat utbud av tillgängliga överlager. Det fasansfulla Ukrainakriget har ytterligare förvärrat utvecklingen och vi ser ingen tendens till snar förbättring”, skriver gruppen i en kommentar. 

Samtidigt konstaterar den att övriga delar av verksamheten utvecklas väl. 

”Tillsammans med den nyligen avslutade nyemissionen som tillfört netto 45 miljoner kronor innebär styrelsens beslut att vi kan fokusera på att utveckla de hälsosamma delarna av verksamheten för att driva lönsam tillväxt”, fortsätter MBRS Group. 

Campadre står i dag för drygt 27 procent av MBRS Groups totala verksamhet.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev