lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Nu tvingas även den tredje Piraia-butiken till konkurs: ”Kunde inte behålla leverantörerna”

Publicerad: 26 oktober 2021, 09:57

Det tre Piraia-butikerna, som säljer barnkläder, har tvingats till konkurs. OBS! Genrebild.

Foto: Getty Images

I slutet av september gick Anita Nilssons barnklädesbutiker i Helsingborg och Kungälv i konkurs. Nu går Piraia-butiken i Halmstad samma öde till mötes. ”Pandemin har blivit dödsstöten”, säger hon.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


För drygt 30 år sedan öppnade Anita Nilsson butiken Piggelin i Halmstad. 

Under åren har verksamheten bytt namn till Piraia och fler butiker har öppnats. 

I slutet av september tvingades hon emellertid begära butikerna i Väla centrum i Helsingborg och i Kongahälla center i Kungälv i konkurs. 

– Allt beror på vad som har hänt de sista två åren. Jag har satsat så mycket under de senaste åren, men pandemin har blivit dödsstöten, säger Anita Nilsson till Hallandsposten. 

Planen då var att lägga allt krut på butiken i Hallarna i Halmstad. Men nu, efter några veckor, tvingas hon ge upp där också, rapporterar tidningen. 

– Det var väl en förtroendefråga och när jag fick lägga ner de andra två butikerna så hade jag bränt mitt skepp. Jag kunde inte behålla de leverantörer jag hade. Jag såg verkligen en lösning på Halmstad, men vi kan inte stå med en butik som inte får varor. Det går inte.

Att alla tre butiker legat i köpcentrum tror hon inte har varit någon fördel. 

– Där har det varit ganska hårt drabbat med restriktioner. För ett år sedan när det släppte, då kändes det skitbra, men sedan vände det igen och sedan har man kämpat i osäkerhet under den här tiden och man har inte vetat. Och nu står allt emot en när man ska betala tillbaka skatter och allt, säger Anita Nilsson. 

Att begära butikerna i konkurs har varit ett tungt beslut att fatta, säger hon till Hallandsposten. 

– Vi har funnits i Halmstad i 30 år, men det är en tuff bransch med dåliga marginaler och mycket som kostar. Branschen är inte så sund. Det är mycket reor och utförsäljningar och då blir det inget kvar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev