torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Nu klappar möbelbutiken igen – efter 28 år: ”Folk har inte riktigt hittat hit”

Publicerad: 18 april 2023, 13:02

Butiken i Sommen.

Foto: Google/Skärmavbild

Sedan 1995 har Johan Friberg drivit möbelbutik under EM Home-flagg i Sommen. Nu har emellertid utförsäljningen börjat då han bestämt sig för att lägga ner verksamheten.

Ämnen i artikeln:

EM HomeDetaljhandelnHeminredning

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


EM Home-butikens nedläggning innebär dock inte slutet för Johan Fribergs entreprenörskarriär. Han kommer fortsatt att driva vidare sin andra butik i Tranås, rapporterar Tranås Tidning.

LÄS OCKSÅ: Katarina Graffman: Sluta grubbla – här är den fysiska butikens absolut viktigaste ”egenskap”

Även om EM Home-butiken nu har påbörjat sin utförsäljning, sträcker sig hyreskontraktet till årets slut.

– Ja, jag har egentligen hela året på mig, men jag räknar med att allt ska vara klart till semestern. Förhoppningen är att jag ska kunna lämna butiken innan sommaren, i juli månad, säger Johan Friberg till tidningen.

Beslutet är inget som kommer på uppstuds, utan planen att lägga ner butiken har funnits där ett tag.

– Det är ju lite tuffare tider nu och vi har inte riktigt lyckats locka Tranåsfolket till butiken i den utsträckning som vi hade hoppats på. Sedan har jag passerat 60 år och känner kanske att jag vill fokusera mer på ett ställe och då kändes Motala som det bästa alternativet, det är en större yta på den lokalen. Det är även en större stad med ett bättre kundunderlag, uppger han för Tranås Tidning.

Butiken har haft tre anställda, en medarbetare på heltid och två timanställda. Personen med heltidskontrakt har blivit erbjuden att följa med Johan Friberg til den andra butiken i Tranås.

– Vi hade ett visst uppsving sommaren 2020 när pandemin slog till och det var tack vare att folk inte kunde resa. Många valde då att renovera i hemmet och sedan upptäckte de att de behövde ha nya möbler. Nu har vi återigen tappat i omsättning sedan i somras och folk har inte riktigt hittat hit, säger Johan Friberg.

LÄS OCKSÅ: Talanglistan 2023: Femtio stjärnor som tar handeln in i framtiden

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev