torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Lage Jonasons skuld växer – döms att betala över 100 miljoner kronor

Publicerad: 15 februari 2023, 09:00

Lage Jonason.

Foto: Cornelia Jönsson

Indiskas konkurs blir kostsam för Lage Jonason, pappa till Indiskas tidigare ägare och vd Karin Lindahl. Nu krävs finansmannen på ytterligare mångmiljonbelopp. Kronofogden har utmätt hans 526 kvadratmeter stora villa i Djursholm.

Ämnen i artikeln:

IndiskaLage JonasonDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Sedan tidigare står det klart att Indiskas upprepade borgenär, och modekedjans tidigare vid Karin Lindahls pappa, Lage Jonason är skyldig att betala cirka 63 miljoner kronor. Detta efter att ha dömts för tredskodom i ett fall där han stämts att betala drygt 57 miljoner kronor till Kreditfonden, som tidigare lånat ut pengar till Indiska.

LÄS OCKSÅ: Stor intervju – Karin Lindahls egna ord om Indiskas sista tid: ”Det värsta man kan genomlida”

För flera av de lån som Indiska tog innan konkursen gick Lage Jonason i borgen. Ett antal av dessa lån löpte däremot ut i augusti förra året och därav har han krävts på mångmiljonbelopp.

Skuldsaldot på 63 miljoner kronor har nu vuxit till cirka 101 miljoner kronor, rapporterar Expressen.

Anledningen är att ytterligare ett finansbolag fått rätt i tingsrätten, och kräver honom på 38 miljoner kronor. Enligt Expressen ska finansbolaget ha lämnat betalningskravet till ett kreditinstitut baserat i Luxemburg och tingsrätten har sedan gått på finansbolagets linje i tre tredskodomar. Tredskodom är ett begrepp som syftar till att en av parterna inte infunnit sig vid förhandlingen.

Finansmannen kan emellertid ansöka om återvinning i målen, vilket skulle innebära att de provas i sak. Det är något han redan har gjort gällande den tidigare skulden på 63 miljoner kronor till Kreditfonden.

Sedan tidigare har Kronofogden utmätt hans villa i Djursholm på 526 kvadratmeter.

LÄS OCKSÅ: Beskedet från Indiska: ”Utgångspunkten är att samtliga butiker ska leva vidare”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev