Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Konkursutförsäljning skapade långa köer – trots myndigheternas avrådan

Publicerad: 8 januari 2021, 07:17

Foto: Getty Images

Sneakersbutiken Foot Street i Malmö har försatts vid konkurs. När utförsäljningen inleddes i går uppstod långa köer. ”Det är knepiga situationer”, konstaterar förvaltaren Hans Svedberg.


Ämnen i artikeln:

SkorCorona

Utförsäljning pågår i sneakersbutiken Foot Street i köpcentrumet Triangeln i centrala Malmö.

”Efter många år som absolut sneakersdestination i Malmö har Foot Wear tyvärr gått i konkurs”, skriver butiken på sin Facebook-sida.

I går inleddes utförsäljning där alla varor såldes ut till 50 procent. Detta trots att myndigheterna avråder från besök i butiker.

En över 100 meter lång kö uppstod utanför butiken och genom köpcentrumet, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi har bara en månad på oss att komma ifrån lokalen. Vi ska ju försöka göra detta så gott vi kan, men det är knepiga situationer, säger konkursförvaltaren Hans Svedberg till tidningen.

Att sköta utförsäljningen online var inte ett alternativ, menar han.

– Nej, då måste jag hitta ett lager någonstans, denna konkurs kom i måndags så det finns inte tid. Jag har försökt fundera hur ska vi göra för att sälja ut. Vi har ganska mycket personal för att minska trycket och det får bara vara fem personer inne i butiken samtidigt, säger Hans Svedberg.

Centrumledningen för Triangeln gjorde sitt för att underlätta situationen.

– Vi har tillfälligt stängt leklandet för att kön ska kunna gå obruten förbi och göra det möjligt för folk att hålla avstånd. Och vi har ställt avspärrningsband till förfogande. Individerna som står i kön har givetvis också ett ansvar. Som fastighetsägare är det vår uppgift är att ge besökare förutsättningarna att hålla avstånd. Därefter får vi förlita oss på att se till att var och en tar sitt ansvar, säger Robert Felczak till Sydsvenskan.

Samtidigt påpekar han att ansvaret framför allt är konkursförvaltarens.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

SkorCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev