onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Klart: Teknikmagasinet lever vidare – Ambia köper kedjan för 41 miljoner

Publicerad: 29 januari 2020, 19:05

Foto: Jamin Pirnia

Teknikmagasinet får fortsatt liv efter konkursen. Ambia Trading Group köper en huvuddel av rörelsen. ”Vi ser möjlighet att bygga en effektiv organisation”, säger vd Marcus Andersson.

Ämnen i artikeln:

TeknikmagasinetHemelektronik

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Market har tidigare berättat att Ambia Trading Group, som bland annat äger Digital Inn, lagt ett bud på Teknikmagasinet.

På måndagskvällen meddelar gruppen att den fått klartecken och köper stora delar av konkursboet efter kedjan.

– För Ambia ser vi stora möjligheter i att utveckla Teknikmagasinet som en del i vår företagsgrupp. Vi har sedan tidigare intresserat oss för att komma närmare slutkund med det produktutbud vi har tillgång till via våra andra koncernbolag, och där passar den här kombinationen mycket väl in. Vi ser också möjligheter att bygga en effektiv organisation som hanterar gruppens behov av allt från stabsfunktioner till tjänster som avser lager och logistik. Att utnyttja organisationen effektivt och att optimera varuflödet är förmodligen de två viktigaste framgångsfaktorerna, säger Marcus Andersson i en kommentar.

Läs mer: Tidigare ägaren: Borde aldrig ha köpt Teknikmagasinet

Förvärvet omfattar bolagets lager och inventarier, aktierna i det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker, och en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden med cirka 50 butiker i Sverige.

Det kostar Ambia Trading Group 41 miljoner kronor.

– Detta innebär en fantastisk nystart i det påbörjade arbetet med att anpassa Teknikmagasinet till de förutsättningar som råder inom detaljhandeln i dag. Övriga bolag i Ambias portfölj möjliggör synergier som kan effektivisera vår verksamhet. Vi kommer att bygga vidare på vårt tjänsteerbjudande och fortsätta att utveckla vårt produkterbjudande - för att bli den självklara destinationen för funtech och andra tekniska lifestyleprodukter, säger Teknikmagasinets vd Ulrika Göransson.

Ambia Trading Group tar över ägandet av Teknikmagasinet 10 februari.

Läs mer: Teknikmagasinet ger upp – avbryter rekonstruktionen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev