Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Klart att MQ lever vidare – förra storägaren Mats Qviberg köper bolaget

Publicerad: 8 maj 2020, 17:02

Nu är det klart: Mats Qviberg är MQ:s nya ägare. Ingvar Larsson är kvar som bolagets vd.


Ämnen i artikeln:

ModeMQMarqet

Läs mer: Nygamle storägaren om vägen framåt: ”Viktigast nu är att få fart på affärerna”

Redan strax före klockan 18 kunde Market avslöja att MQ, som gick i konkurs i mitten av april, skulle öppna alla sina butiker och att det bara var detaljer borta från att varumärket skulle få en ny ägare.

Klockan 19 på fredagskvällen kom också bekräftelsen att MQ fått en ny ägare: Mats Qviberg.

– Vi är glada att vi hittat en lösning som är bra för kunderna och de anställda, säger den nye huvudägaren Mats Qviberg.

Mats Qviberg är sedan tidigare en av MQ Holdings tio största aktieägare. Även hans fru och dotter finns bland de tio största aktieägarna.

Beskedet är att MQ kommer att drivas vidare under namnet Marqet. Fokus på e-handel ska öka och antalet butiker kommer att reduceras

Läs mer: Snabb comeback för Ingvar Larsson på vd-posten: ”Jag tror mycket på det här”

Ingvar Larsson blir kvar som bolagets vd.

– Det är väldigt glädjande att vi får möjlighet att återuppstå och fortsätta resan som påbörjats, framförallt för våra kunders skull. Vidare vet jag vilket helhjärtat engagemang och passion som finns inom bolaget och vi kommer fortsätta göra allt för att ge våra kunder en fantastisk köpupplevelse, säger han i en kommentar.

Claes-Göran Sylvén, styrelseordförande, kommenterar köpet:

– Det är med stor glädje vi nu kan se att MQ/Marqet får en ny ägare och bolaget får de allra bästa förutsättningarna att utvecklas framöver.

Det var den 16 april som MQ Holding begärde att MQ skulle försättas i konkurs.

Lars-Henrik Andersson utsågs till konkursförvaltare och sa till Market redan i början av veckan att han hoppades kunna presentera en köpare i slutet av den här veckan.

– Skönt att bolaget får leva vidare, säger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson nu och syftar på coronapandemin som är ett tungt ok för detaljhandeln i stort och sällanvaruhandeln i synnerhet.

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

ModeMQMarqet

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev