måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Kakburken har serverat för sista gången – går i konkurs

Publicerad: 29 december 2022, 10:16

Ännu en e-handelskonkurs i raden.

Foto: Kakburken.se

Konkurstalen i detaljhandeln har ökat lavinartat under 2022, och kanske är e-handlarna hårdast utsatta. Nu står det klart att Kakburken.se blir en butik i raden som får klappa igen, rapporterar Ehandel.

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Att e-handelsaktörerna har det svårt i rådande konjunktur är ingen hemlighet och under hösten har konkurstalen ökat drastiskt.

LÄS OCKSÅ: Så många säger sig sluta handla vid kostnad för returer: "Att kunna returnera smidigt blir en avgörande faktor"

Nu rapporterar Ehandel om ännu en aktör som fått stänga verksamheten. Det rör sig om Kakburken.se som grundades 2006 och sedan dess har sålt tillbehör för bakning.

– Vi vill med vår e-butik främja tårtkreativiteten i Sverige. Det finns ett hav av roliga verktyg om man vill skapa sin drömtårta. Vårt mål är att kunna tillhandahålla verktygen till en rimlig kostnad, skriver företaget.

Men ända sedan pandemin har e-handlaren tampats med sjunkande försäljning, något som understryks i bolagets senaste årsredovisning.

Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2020/2021 landade på 1,85 miljoner kronor, en tydlig försämring jämfört med nivåerna innan pandemin som var ungefär 3 miljoner kronor.

Det utmanande året 2022 blev helt enkelt för tufft och nu har familjeföretaget fått klappa igen verksamheten för gott, det rapporterar Ehandel.

LÄS OCKSÅ: Konkursvågen tilltar – här är listan över årets 30 största konkurser i branschen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev