fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Hyresvärden tröttnade – krävde att Indiska skulle försättas i konkurs: ”Något i dialogen som brustit”

Publicerad: 30 september 2021, 06:38

En hyresvärd har begärde att Indiska skulle försättas i konkurs efter obetalda skulder.

Foto: Andreas Heneborn

När skulderna inte betaldes fick fordringsägaren nog och begärde att Indiska skulle försättas i konkurs. Enligt Indiskas vd Karin Lindahl rör det sig dock om ett missförstånd som nu retts ut.

Ämnen i artikeln:

Indiska

HP


Market har tidigare berättat om Indiskas svåra corona-år. Nu berättar Breakit att kedjan har obetalda skulder till ett 20-tal aktörer, varav flera vänt sig till Kronofogden.

En av fordringsägarna, Centrum 20 AB, ska enligt sajten ha begärt att Indiska ska försättas i konkurs på grund av en obetald skuld på 2,6 miljoner kronor. Skulden uppges handla om obetald hyra under 2020 och i år.

I ett mejl till Breakit skriver Indiskas vd Karin Lindahl att det handlar om ett missförstånd som retts ut efter samtal med fordringsägaren:

”Detta olyckliga missförstånd är nu tillrättalagt. Jag har haft ett bra samtal med hyresvärden och konkursansökan ska nu vara återkallad. Vi har överlag ett mycket gott och långsiktigt förhållande till alla våra hyresvärdar och andra leverantörer, och i detta fall är det något i dialogen som brustit.”

Skulden till Cenrum 20 är dock långt ifrån den enda. Enligt Breakit fInns 260 oavslutade ärenden gällande Indiska rörande skulder på upp till fem miljoner kronor.

Karin Lindahl berättade nyligen i en intervju med Market att kedjan nu ser ljuset efter det svåra corona-året. I mejlet till Breakit betygar hon att kedjan löpande tillför aktieägartillskott och att Indiska kommer att se till att alla leverantör får betalt.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev