måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Här tvingas leksaksbutiken ge upp: ”De har varit uthålliga och kämpat för att försöka vända utvecklingen”

Publicerad: 28 juni 2022, 12:17

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken. Foto: Kristoffer Olsson

En Lekia- och Babya-butik i Västerås har försatts i konkurs. Det handlar om den på Hallsta Gårdsgatan på handelsplatsen Erikslund. ”De har varit uthålliga och kämpat för att försöka vända utvecklingen men nu funkar det inte längre”, säger advokat Staffan Larsson, som utsetts till konkursförvaltare.

Ämnen i artikeln:

Lekia

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Bolaget Magasinet i Erikslund, som drivit en Lekia- och Babya-butik på Hallsta Gårdsgatan på Erikslund i Västerås, har försatts i konkurs av Västmanlands Tingsrätt. 

I den ansökan som skickats in till tingsrätten skriver ägaren att bolaget hamnat på obestånd. 

– Det är väldigt tidigt i konkursen, jag har bara haft den i två arbetsdagar. Men det jag har hört av ägaren är egentligen det vi känner igen från handelsbranschen. Det handlar om att man kämpat med lönsamheten när konkurrensen från näthandeln ökat i kombination med att effekterna av coronapandemin slagit hårt mot verksamheten. De har varit uthålliga och kämpat för att försöka vända utvecklingen men nu funkar det inte längre, säger Staffan Larsson till Market. 

Han tillägger att det handlar om en välrenommerad butik som haft god ordning i bolaget. 

Hur stora skulder som bolaget dragit på sig vill Staffan Larsson inte uttala sig om i dagsläget. Enligt konkursansökan handlar det om en mindre hyresskuld samt betydande skulder till leverantörer. 

– Det vi gör nu är att vi tittar på hur vi kan få ut så stort värde som möjligt ur varulagret. Där finns två vägar att gå, dels kan vi sälja hela rörelsen till någon eller dels kan vi välja att öppna butiken och ha en utförsäljning i egen regi, säger Staffan Larsson som avslöjar att det finns intressenter som vill köpa hela rörelsen. 

Huruvida dessa är intresserade av att köpa verksamheten för att driva den vidare eller om de enbart vill åt varulagret kan han inte svara på i dagsläget. 

– Båda vägarna är möjliga. Det är lite för tidigt att säga. 

Enligt konkursansökan berörs tre anställda av konkursen. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev