onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Här går Intersport i konkurs – den handlarägda butiken tvingas ge upp

Publicerad: 15 april 2020, 14:04

Foto: Pontus Edman

Intersportbutiken i Tuna Park i Eskilstuna har försatts i konkurs. Och centrumledaren Veronica Gustafsson tror att fler butikskonkurser till följd av covid-19 är att vänta.

Ämnen i artikeln:

IntersportSport och fritid

Läs mer: Coronasmittan har däckat Intersport – som tvingas ansöka om rekonstruktion

Intersportbutiken i Tuna Park försattes i konkurs vid Västmanlands tingsrätt den 14 april. Orsaken till konkursen är insolvens och bolaget är alltså på obestånd. Det är styrelseledamöterna i bolaget som själva ansökt om konkursen.

– De ser ut att ha haft bra koll på ekonomin, haft löpande bra koll, men bedömt att det inte fungerar längre. Viken nog dra slutsatsen att coronasituationen haft betydelse. Försäljningen har gått kraftigt ned sedan problemet kom, säger konkursförvaltaren Leif Fagersand.

Under onsdagen var Intersportbutiken i Tuna Park stängd.

– Det är en tråkig utveckling, säger Veronica Gustafsson, centrumledare i Tuna Park, om beskedet med Intersportbutikens konkurs.

– Men jag tror tyvärr att vi kommer att se fler butiker som går samma öde till mötes på grund av covid-19, säger Veronica Gustafsson.

I Tuna Park finns ett 70-tal butiker och bland annat Joy och Flash, där det för tillfället pågår konkursutförsäljningar.

På fredag inleds också konkursutförsäljningen i Intersportbutiken.

Intersportbutiken i Tuna Park är en handlardriven butik och har samma ägare som Intersportbutiken på Erikslund i Västerås.

Ingen av dessa inkluderas därför av den rekonstruktion inom Intersportkedjan som aviserades under gårdagen och som Market rapporterat om.

Läs mer: Intersports vd vägrar hänga läpp: ”Det är ett sunt tecken att vi tar ansvar”

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev