tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Här är Indiskas nya ägare – säkrar fortsatt verksamhet: ”Förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa”

Publicerad: 7 november 2022, 12:38

Gerald Engström är grundare av Sytemair, som sysslar med allt som har med ventilation och fläktar att göra. Foto: Pressbild/Systemair

Indiska Magasinet har gått i graven och i stället givit plats åt Indiska 1901, som det nya bolaget heter. Indiska 1901 är helägt av Färna Invest AB som i sin tur leds av vd:n och tillika miljardären Gerald Engström.

Ämnen i artikeln:

Indiska

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Tidigare i dag blev det klart att Indiska får nya ägare efter att ha försatts i konkurs 25 oktober.

Indiska 1901, som det nya bolaget heter, har med tillträde i dag förvärvat Indiska Magasinets tillgångar från konkursboet.

Detta innebär även att det klassiska varumärkets verksamhet kommer fortsätta att drivas som vanligt, utan några förändringar i konceptet.

Köparen är Färna Invest AB med Systemair-grundaren Gerald Engström i spetsen.

– Med en ny, finansiellt stark ägare, kan Indiska blicka framåt och fokusera på att ge kunderna tillgång till det fina sortimentet. Särskilt inspirerande ska det bli att snart få ut Indiskas jul- och nyårskollektion i butikerna. Den våg av värme Indiska har mötts av från lojala kunder under den här turbulenta tiden och den lojalitet och kämpaglöd Indiskas medarbetare har visat upp gör att vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Eva Kaijser, tillförordnad vd på Indiska, i en kommentar.

Modekedjans butiker kommer i och med köpet fortsätta att hållas öppna och e-handel kommer återigen att bli tillgängligt inom en snar framtid. 

Färna Invest är ett investeringsbolag som ägs och är grundat av Gerald Engström. Bolaget hade en omsättning på 728 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2021.

– Indiskas kärnaffär har utvecklats väl under 2022 med en ökning av butiksförsäljningen under året med 20 procent och en kraftig tillväxt inom e-handeln med 40 procent. Med en stärkt finansiell situation är jag förvissad om att leverantörer och samarbetspartners kommer att känna ökad stabilitet i relationen till Indiska. Det kommer också ge Indiskas engagerade och kunniga medarbetare arbetsro. Sammantaget bedömer jag att det ger Indiska förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa, säger Gerald Engström på Färna Invest, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Därför fick Indiskas räddningsplan kalla handen: ”Sitter på mer information”

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev