Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Han räddar Cykelkraft – blir en del av den förra Team Sportia-handlarens satsning

Publicerad: 20 januari 2020, 14:04

Cykelkraft får fortsatt liv. Spobike, med säte i Jönköping, köper konkursboet. Huruvida butikerna kommer att leva vidare är emellertid oklart.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Läs mer: I dag avgörs Cykelkrafts öde – stort intresse för att köpa den konkursade kedjan

Strax före jul gick Cykelkraft i konkurs. I förra veckan berättade konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson för Market att det fanns ett stort intresse av att köpa konkursboet.

– Ett ganska stort antal, kanske ett tiotal, har kommit in med indikativa bud på hela eller delar av verksamheten, sa han då.

Nu står det klart att Spobik, som drivs av den tidigare Team Sportia-handlaren Peter Arvidsson, köper konkursboet. Det rapporterar Breakit.

I affären ingår Cykelkrafts lager, varumärke och e-handelsplattform. Hur mycket köparen får betala för det vill Lars-Henrik Andersson inte säga.

Hur det blir med de fysiska butikerna är emellertid oklart. Det blir en fråga mellan nya köparen och hyrsvärdarna för de aktuella butikslokalerna.

Spobik grundades sommaren 2018 när Peter Arvidsson skyltade om sina Team Sportia-butiker.

Bolaget har e-handel och flera fysiska butiker i Jönköping och äger även Cykelhuset, med butiker i Göteborg och Uddevalla.

Breakit har varit i kontant med Peter Arvidsson som bekräftar affären men som inte vill inte ge ytterligare kommentarer just nu.

Läs mer: Tuffare tider för cykelhandeln – service håller hjulen snurrande

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev