söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Förre Nelly-vd:n i spetsen för rutinerat team som ska väcka liv i Joy

Publicerad: 4 januari 2021, 06:33

Joy återuppstår, med tidigare Nelly vd:n i spetsen. ”Vi tyckte att det var otroligt sorgligt och trist att en sådan anrik och välkänd klädkedja skulle försvinna”, säger vd och delägare Anna Ullman Sersé.

Ämnen i artikeln:

JoyMode

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Delar av Joy lever vidare efter konkursen – utförsäljning online fortsätter

I våras försattes Joy, som då ägdes av MQ, i konkurs. Nu gör varumärket comeback i en mer digital form.

– Vi tyckte att det var otroligt sorgligt och trist att en sådan anrik och välkänd klädkedja skulle försvinna från den svenska modeindustrin, säger Anna Ullman Sersé i en kommentar.

Hon är vd och delägareägare i nya Joy. Tidigare har hon varit vd för Nelly, men i mars 2020 klev hon av. Sedan dess har hon arbetat som tillförordnad marknads- och inköpschef för Teknikmagasinet.

Med i teamet bakom satsningen finns också Sofia Valentin, grundare av CX First, som tar sig an rollen som försäljnings- och marknadschef, liksom hennes partner från CX First Åsa Parsmo, som är delägare samt ansvarig för kundupplevelsen hos Joy.

Med finns också Kim Bergqvist, som arbetat över 16 år inom Joy och som i dag är verksam inom Scorett, Marianne Holmberg, som arbetare som stylist och personal shoppar, samt Yvonne Ryding, mest känd som tidigare Miss Universum men som i dag är verksam som entreprenör.

– Joy har haft en mycket tydlig nisch och position på den svenska klädmarknaden. Vi ser mycket stor potential i att återigen kunna erbjuda dessa kvinnor kläder som är snygga, prisvärda och har en riktigt bra passform, säger Anna Ullman Sersé.

Initial kommer all försäljning att ske online men det finns även planer på fysisk verksamhet, då i moderna former av fysisk handel.

– All den rådgivning som Joy erbjöd sina kunder i fysiska butiker ska vi ge våra kunder digitalt, det vill säga inte egentligen sälja kläder utan snarare vara en partner när det gäller att hjälpa våra kunder känna sig vackra, trivas i sina kläder och må bra. Vår ambition är att kvinnor ska hitta kläder för livet hos oss, produkter som är moderiktiga längre än bara en säsong och för allt som livet innehåller, säger Anna Ullman Sersé.

Försäljningen av kläder inleds senare i år. Ett design- och inköpskontor etableras i Göteborg, bolaget kommer även att ha verksamhet i Stockholm.

Läs mer: Modehandelns krisbolag – så gick det sen: Konkurs, rekonstruktion, nystart

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev