måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Efter konkursen – elkedjan letar nya franchisetagare

Publicerad: 16 mars 2023, 13:52

I mitten av februari gick Electrolux home-butiken i Borås i konkurs. Nu är kedjan på jakt efter en ny franchisetagare, skriver Borås Tidning.


Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I Brämhult strax utanför Borås gick i februari en Electrolux home-butik i konkurs.

Ägarna till butiken var även franchisetagare till en annan av kedjans butiker i Jönköping, som också den gick i konkurs samtidigt.

Nu rapporterar Borås Tidning om orsaken till konkurserna. Det ska enligt konkursförvaltare Oscar Creutz vara ett tufft marknadsläge, färre kunder och strul med leveranser från en leverantör.

Under måndagen ska Electrolux home ha gått ut med att de söker nya entreprenörer som kan tänka sig att ta över de två butikerna.

– Borås är en viktig ort för oss som ligger strategiskt bra till. Det ska inte vara några konstigheter att hitta nya franchisetagare, säger Michael Larsson, försäljningschef och etableringsansvarig på Electrolux home, till tidningen.

Borås Tidning: Varför tror du att de förra ägarna gick i konkurs?
– Det finns bakomliggande detaljer som jag inte kan prata om. Det finns olika sätt hur man väljer att bedriva en verksamhet, och runt om i Sverige finns det massor av lönsamma butiker. Så vi tror på konceptet.

Han understryker dock för tidningen att han har förståelse för att personer är försiktiga i den rådande ekonomin.

– Man ska alltid tänka några extra varv när det är ett tuffare ekonomiskt läge, men det handlar även om att investera över en längre tidshorisont, säger han till BT.

LÄS OCKSÅ: Lista: Blottad buk väckte mest ilska – här är alla retailreklamer som klandrats av RO

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev