onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Digital Inn ger upp – ansöker om konkurs: ”Problemen var för stora”

Publicerad: 22 april 2020, 04:55

Foto: Pontus Edman

I går ansökte Digital Inn om konkurs vid Stockholms tingsrätt. Problemen blev helt enkelt för stora. ”Det har hela tiden varit vår avsikt att försöka rädda bolaget”, säger Marcus Andersson, vd för ägaren Ambia Trading Group.

Ämnen i artikeln:

Hemelektronik

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Experternas dom – Digital Inn går i konkurs snart: ”Låter väldigt kört”

Som Market rapporterat om tidigare avbröt Stockholms Tingsrätt Digital Inns rekonstruktion den 8 april. Detta efter att flera stora fordringsägare, bland annat Skatteverket, inte var av åsikten att den skulle fortgå.

Beslutet har överklagats till Svea hovrätt. Men Digital Inn gör bedömningen att den prövningen kommer att ta för lång tid.

Med hänsyn till att bolagets verksamhet stått stilla en period och att där situationen kring coronaviruset gör en normal drift omöjlig har Digital Inns styrelse gjort den bedömningen att en konkurs är den enda vägen ut.

– Det har hela tiden varit vår avsikt att försöka rädda Digital Inn men problemen har visat sig vara för stora efter att vi väl tagit över bolaget. Det finns fortfarande en viss möjlighet att starta en ny verksamhet med samma inriktning, vilket vi kommer att se över nu när det visar sig att det inte heller går att genomföra en rekonstruktion av bolaget, säger Marcus Andersson i en kommentar.

Digital Inn var skuldtyngt när Ambia Trading Group förvärvade verksamheten. Skulderna uppgick till 120 miljoner kronor, där drygt 70 miljoner utgjordes av leverantörsskulder.

Målet har hela tiden varit att sanera ekonomin. Men coronaviruset har gjort att försäljningen sjunkit och dessutom har en av huvudleverantörerna stoppat sina leveranser till Digital Inn, vilket försvårat läget ytterligare.

En utredning av Digital Inns tidigare redovisning har initierats av en minoritetsägare. Denna väntas vara klar i april.

Utifrån den kommer Ambia Trading Group att ta ställning till om några krav ska ställas på Digital Inns tidigare ägare.

Läs mer: Digital Inns ägare avfärdar konkursrykten kring kedjan: ”Helt felaktigt”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev