Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Dagligvaruutmanaren går i konkurs: ”Dyrt att driva”

Publicerad: 27 september 2022, 12:11

Vembla försätts i konkurs

Foto: Press

Q-handlaren och utmanaren Vembla försätts i konkurs, bekräftar bolagets styrelseordförande och före detta Coop-vd:n Magnus Johansson för Dagens industri. ”Det har inte gått att att få de pengar som behövs”, säger han till tidningen.

Ämnen i artikeln:

DagligvarorE-handel

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Företrädare för Vembla försatte bolaget i konkurs på måndagen, enligt handlingar från Bolagsverket som Dagens industri tagit del av.

Konkursbeslutet bekräftas av styrelseordförande Magnus Johansson, tidigare vd för Coop som tog ordförandeklubban i Vembla så sent som i juni.

”Att ha en affärsidé runt ‘quick commerce’ är dyrt att driva i uppskalningsfas. Under våren reste man kapital, men när det behövdes mer har det inte gått att att få de pengar som behövs från befintliga och nya aktieägare”, säger han till tidningen.

Ansökan har beviljats av Stockholms tingsrätt och en konkursförvaltare har kontaktat personalen, enligt Di.

Sedan tidigare har det varit känt att Vembla lidit av akut kapitalbrist, vilket föranledde nedstängningarna av två plockbutiker i Stockholm och Malmö och personalnedskärningar i augusti. 

Vemblas affärsidé är att leverera e-handlade dagligvaror till privatpersoner på under 20 minuter.

I bokslutet för 2021 syntes en rörelseförlust om 17,2 miljoner kronor, vilket innebar en rörelsemarginal på -297 procent.

Läs också: Kartläggning: Brutal tillväxt men blodröda siffror – så går det för last mile-uppstickarna 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev