Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Cykelkraft kastar in handduken – får inte fordringsägarna med sig

Publicerad: 20 december 2019, 06:37

Cykelkraft får inte fordringsägarna med sig. Nu ansöker bolaget om konkurs. ”Katastrofalt tråkigt att vi inte lyckades ta oss ur rekonstruktionen”, säger vd Torkel Hallander.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Läs mer: Så trampar cykelkraft från konkurshotet: ”Jag var ganska orolig”

I slutet av oktober ansökte Cykelkraft om rekonstruktion.

– En rekonstruktion innebär att man måste få med sig banken och någon finansiär som gör rekonstruktionen möjlig, sa Torkel Hallander till Market då.

Det har bolaget misslyckats med, rapporterar Ehandel.

Rekonstruktionsplanen förutsatte fortsatt finansiering av Svea för att lösa kassaflödet.

– En förutsättning för att SVEA skall kunna låna ut nästa runda lån var att rekonstruktionsplanen skulle gå att genomföra med hög säkerhet. Eftersom några stora fordringsägare valt att aktivt motsätta sig fortsatt rekonstruktion - och tillsammans representerar mer än 25 procent av fordran från de oprioriterade fordringsägarna - finns det en överhängande risk att rekonstruktionen inte går att genomföra, säger Torkel Hallander till sajten.

Det gör i sin tur att Cykelkraft inte kan betala sina skulder och att de, och moderbolaget Nordic Etail, ansöker om konkurs.

– Det är så klart med stor sorg i hjärtat att Cykelkraft och Nordic Etail försätts i konkurs. Det är katastrofalt tråkigt att vi inte lyckades ta oss ur rekonstruktionen, säger vd:n Torkel Hallander

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev