torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Coronaviruset blev dödsstöten – Venue Retail ansöker om konkurs

Publicerad: 23 mars 2020, 16:03

I dag har Venue Retail Group ansökt om konkurs till Stockholms tingsrätt. ”Efter stort försäljningsbortfall på mellan 70-80 procent i samband med coronaviruset kan det konstateras att bolaget i dag är insolvent”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Venue Retail GroupAccessoarerSkor

Läs mer: Akut likviditetsbrist för Venue Retail Group efter jätteras i försäljningen – konkurs utreds

Venue Retail Group är bolaget bakom varumärkena Accent, Morris och Rizzo. Det driver även avdelningar på NK och totalt har bolaget 114 butiker och närmare 420 anställda.

Sedan 20 november 2019 har Venue Retail Group befunnit sig i företagsrekonstruktion.

– Vi tycker att det går som det ska och det går åt rätt håll. Vi har gjort mycket åtgärder innan rekonstruktionen och i synnerhet sedan vi gick in i rekonstruktionen. Man jobbar snabbare under en sådan här period, sa Jonas Ottosson till Market i samband med att rekonstruktionstiden förlängdes av Stockholms tingsrätt i februari.

Men coronaviruset har kullkastat allt och bolaget konstaterar att 70-80 procent av försäljningen har försvunnit.

– Trots att bolaget vidtagit ett antal kostnadsbesparingar och försäljningsdrivande åtgärder inom ramen för rekonstruktionen kan nu konstateras att detta inte räcker, skriver bolaget i det pressmeddelande som gick ut på måndagseftermiddagen med beskedet att bolaget ansökt om konkurs.

Redan förra veckan rapporterade Market att akut likviditetsbrist uppstått i bolaget till följd av den tappade försäljningen.

– Coronavirusets inverkan på verksamheterna har den senaste veckan vuxit markant och som för många andra aktörer i detaljhandelsbranschen får detta stora finansiella konsekvenser och påverkar både bolagets omsättning och rörelseresultat negativt, skrev Venue Retail Group då i ett pressmeddelande och meddelade också att det försök att hitta en nödfinansiering om 60 miljoner kronor från de nordiska storbankerna inte lyckats.

– Bolaget tvingas därmed analysera alla tillgängliga alternativ. Inklusive, men inte begränsat till, att ansöka om att försätta Venue Retail Group i konkurs, skrev bolaget.

Läs mer: Venue Retail vill ha mer tid: ”Vi jobbar för att förtydliga vår position på marknaden”

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev