lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Butiksdöden i Mölndalsgallerian – ett till företag i konkurs

Publicerad: 30 augusti 2022, 13:11

Bild från en av kedjans butiker i Söderhamn i Hälsingland.

Butiksdöden i Mölndal galleria är ett faktum. Butiker fortsätter att gå i konkurs och lämna gallerian samtidigt som fastighetsägaren Citycon inte rekryterar några nya hyresgäster, rapporterar Mölndals-Posten.

Ämnen i artikeln:

Euronics

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I Mölndal galleria i södra Göteborg gapar flera lokaler tomma – och ser inte ut att få några nya hyresgäster, rapporterar Mölndals-Posten. 

Leksaksbutiken Lilla rummet fick stänga tidigare i år och i stället huserar en näringsidkare som erbjuder covidtester i samma lokaler.

Det senaste namnet på listan över butiker som gått i konkurs och lämnat gallerian är Euronics som stängde i juli, och det bara nio månader efter att butiken öppnades av ägaren Ali Haidari.

– Vi försökte bli av med det som fanns i lagren i någon vecka eller två, men det gick inte alls som jag hade tänkt mig. Nu har vi lämnat över resten till auktionsförsäljning, säger konkursförvaltaren Per Swahn på advokatfirman Werner HB, till Mölndals-Posten.

Euronics är ett internationellt elektronikföretag som i dagsläget har över 100 butiker på svensk mark. 

Det är inte bara i Mölndal galleria som elektronikkedjan tvingats stänga igen sin butik, under sommaren har en till Euronics-butik med samma ägare tagit ner flaggan i Karlskrona.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev