Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Bouppteckningen klar – så mycket fick de nya ägarna betala för MQ

Publicerad: 4 juni 2020, 13:57

Foto: Vendela Kjerner

50 miljoner kronor – det är summan som de nya ägarna till MQ betalade för att ta över bolaget, rapporterar Breakit med stöd i bouppteckningen för konkursen som nu kommit till tingsrätten.


Läs mer: Nya hotet mot MQ – efter att förvaltaren anklagats för jäv: ”Teoretiskt kan affären hävas”

8 maj kom beskedet att konkursade MQ fått en ny ägare.

MQ:s tidigare stora aktieägare Mats Qviberg gick in som ny huvudägare tillsammans med MQ-ordföranden Claes-Göran Sylvén och MQ-ledningen.

Breakit har läst den bouppteckning som konkursförvaltaren nu skickat in till Göteborgs tingsrätt. Här framgår att köpeskillingen var 50 miljoner kronor. Dessutom har de nya ägarna tillfört 40 miljoner kronor i nytt kapital.

Enligt Breakit fördelas ägandet med 83 procent till Mats Qviberg, tio procent till Claes-Göran Sylvén och resterande till vd Ingvar Larsson och övriga MQ-ledningen och en del icke namngivna innehavare.

Konkursförvaltarens sammanställning visar en total skuld på 287 miljoner kronor för MQ:s konkursbo. Sammanställningen över fordringsägare visar en lista över flera hundra bolag, både svenska och utländska.

Breakit redovisar att 36 bolag har krav på minst en miljon kronor. Bland dessa finns till exempel Björn Borg, esprit, Lee Wrangler, Lyle & Scott, Superdry Nordic, Tiger of Sweden, Svenska Bostäder och Tullverket. Dessutom finns 33 fastighetsägare med hyreskrav på minst en miljon kronor.

Läs mer: Lista: Här är 67 butiker som ska vara med och forma framtidens MQ

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev