måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Bolaget bakom Victoria's Secrets svenska verksamhet har försatts i konkurs

Publicerad: 12 januari 2023, 10:29

Victoria's Secrets butik i Femman i Nordstan i centrala Göteborg.

Foto: Susan Berzelius

Amarla Retail AB, bolaget bakom Victoria's Secrets butiker i Sverige, har försatts i konkurs. Det kan inte längre betala sina skulder.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Amarla Retail AB, som driver tre Victoria's Secret-butiker i Sverige, har försatts i konkurs av Stockholms Tingsrätt, något Dagens Handel var första att berätta om.

Det handlar om en butik i Westfield Mall of Scandinavia i Solna, en i Gallerian i Stockholm samt en i Femman i Nordstan i centrala Göteborg.

”Bolaget kan inte betala sina skulder i den takt dessa förfaller till betalning. Denna oförmåga är inte endast tillfällig”, skriver bolaget i sin konkursansökan.

Lars Lundberg, på advokatbyrån 7wise, har utsetts till konkursförvaltare. Han kan i dagsläget inte gå in närmare på orsaken bakom konkursen.

– Konkursbeslutet kom i går efter klockan 13 efter egen ansökan från bolaget. Jag utsågs till konkursförvaltare där och då. För min del handlare det i första hand om att få ett grepp om bolaget och den verksamheten som pågår. Att utreda den bakomliggande orsaken till konkursen är också min uppgift men det kommer i ett senare sked, säger han till Market.

LÄS OCKSÅ: Det tunga konkursbeskedet: ”Finns inga tecken på att det bromsar in”

Han berättar vidare att de tre butikerna fortsatt är öppna.

– Och de kommer att hållas öppna några veckor framöver under min ledning. Det handlar om att sälja så mycket varor som möjligt för att få in intäkter till konkursboet.

En annan fråga som ligger på hans bord är att undersöka om intresse finns för att driva hela eller delar av verksamheten vidare.

– Det arbetet har inte påbörjats ännu.

Victoria's Secret är ju ett stort internationellt varumärke, där de svenska butikerna drevs av en franchisetagare. Har det funnits något intresse från deras sida kring konkursen?
– Det vågar jag inte säga. Det har inte förekommit någon kontakt ännu men det kommer säkert framöver, säger Lars Lundgren.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev