Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Anrika butiken nästa offer för butiksdöden: ”Svårt för oss mindre att överleva”

Publicerad: 14 januari 2020, 09:10

Verksamheten drog igång redan 1961. Men nu har Linneskåpet i Sala kommit på obestånd och ansöker om konkurs. ”Första alternativet är att sälja hela rörelse”, säger förvaltaren Staffan Larsson.


Ämnen i artikeln:

Heminredning

Linneskåpet har lockat kunder från hela Västmanland, skriver Sala Allahanda.

Nu har butiken kommit på obestånd och har ansökt om konkurs vid Västmanlands tingsrätt.

”Det är med sort i hjärtat som vi måste meddela att Linneskåpet har försatts i konkurs”, står att läsa på butikens Facebook-sida.

Det står vidare att ägarna och personalen gjort vad de kunnat för att rädda verksamheten.

”Tyvärr väljer fler att handla via e-handel och i stora köpcentrum och det gör det svårt för oss mindre butiker i stan att överleva”, står det vidare.

Butikens omsättning har sjunkit de senaste åren. 2018 omsatte verksamheten drygt fem miljoner kronor, samtidigt redovisade den en rörelseförlust på 581 000 kronor.

– Vi har kommit igång med det inledande arbetet med att få en bild av verksamheten och bolaget samt inventering, säger konkursförvaltaren Staffan Larsson till Sala Allehanda.

En utförsäljning är planerad att börja 16 januari.

– Men det är inte säkert att det blir någon. Första alternativet är att sälja hela rörelsen inklusive lokaler, lager och hemsidan, säger Staffan Larsson som säger att han blivit kontaktad av flera intressenter.

Förutom den fysiska butiken har Linneskåpet också e-handel. En ny nätbutik utvecklades 2018 vilket innebar en investering på 263 000 kronor.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Heminredning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev