Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Anrik modebutik tvingas till konkurs: ”Jag såg ingen chans att komma ur detta”

Publicerad: 14 november 2022, 13:18

Foto: Getty Images

Modebutiken Clarks i Skövde har anor ända tillbaka till 1843. Men i onsdags förra veckan lämnade ägaren in en konkursansökan till tingsrätten.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Fruktansvärt sorgligt att ta det beslutet men jag ser tyvärr ingen framtid för företaget. Det är flera orsaker som drabbat handeln; pandemin, kriget, inflation och höjda räntor gör att folk håller i sina pengar, säger Susanne Pettersson till Skaraborgs Allehanda och fortsätter: 

– Folk läser i media om att man ska spara pengar och jag såg ingen chans att komma ur detta. Jag började jobba i butiken för 42 år sedan, trivdes med det och hade gärna fortsatt, men nu måste jag tänka på mig själv.

Susanne Pettersson befarar nu att fler butiker i centrala Skövde ska drabbas när det är tuffa tider – och att kunderna större utsträckning ska välja externa handelsplatser. 

– Jag hoppas mitt elände kan väcka frågan om framtiden för city, annars har vi ingen centrumhandel kvar. Det blir bara fik och frisörer i hela centrum. Men tyvärr reagerar inte folk förrän de kommer till dörren och ser att en butik har stängt.

Susanne Pettersson blev ägare till butiken för tio år sedan. Tidigare ägarfamiljen hade ägt den sedan 1930-talet. 

– Familjen är förstås jätteledsna de också, det var ju deras livsverk. Men de förstår att det inte gick att driva vidare längre, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Konkursvågen tilltar – här är listan över årets 30 största konkurser i branschen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev