Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konkurs

Anrik Göteborgsbutik i konkurs: ”Ett bolag som har haft svårigheter under en längre tid”

Publicerad: 31 augusti 2022, 09:03

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Getty Images

I 50 år har herrbutiken Twins shop for men funnits i Göteborg. Men nu är det slut. I förra veckan försattes ägarbolaget i konkurs.


Ägarbolaget bakom Twins shop for men, på Engelbrektsgatan i Göteborg, försattes i konkurs av Göteborgs tingsrätt i förra veckan. Det rapporterar Göteborgs-Posten. 

Tidningen skriver att butiken tidigare haft ekonomiska bekymmer. I april 2021 ansökte bolaget om rekonstruktion efter att ha tappat upp emot 80 procent av intäkterna under pandemin. 

Planen var då att omstrukturera verksamheten för att få ned de fasta kostnaderna. Dessutom skulle försäljningen online öka. 

Men planen lyckades inte. I mitten av augusti ansökte ägarna om konkurs. 

– Orsaken till varför det blev såhär kommer jag ju att utreda lite längre fram. Men man kan väl säga så mycket som att det är ett bolag som har haft svårigheter under en längre tid, säger konkursförvaltaren Anna-Karin Renell, advokat på Eriksson & Bengtsson, till Göteborgs-Posten. 

2020 omsatte butiken 2,8 miljoner kronor, en halvering av omsättningen från 2019 som låg på 5,5 miljoner kronor. Verksamheten gjorde en förlust på 7,2 miljoner kronor. 

Anna-Karin Renell säger till tidningen att det inte är aktuellt att försöka sälja butiken, för att den ska kunna drivas vidare. 

– Det här är en anrik butik, en herrklädesbutik med fina märkeskläder i sortimentet. I konkursboet finns lager och inventarier som nu kommer att säljas på auktion, på Netauktion. Det kommer att ligga ute inom en vecka och det är både butiksinredning, märkeskläder och en hel del skor. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev