Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvärv

Teknikmagasinet får nya ägare – igen: ”Vi har redan påbörjat en större omställning av vårt kunderbjudande”

Publicerad: 22 mars 2022, 12:27

Teknikmagasinet får nya ägare

Norska återbruks- och mobilföretaget Release AS köper Teknikmagasinet och riktar in sig på att ge bolaget en grönare profil.” Nu ser vi fram emot att få en industriell ägare med stora ambitioner och en framtidsriktad vision med fokus på hållbarhet”, säger Teknikmagsinets vd Ulrika Göransson.


Ämnen i artikeln:

TeknikmagasinetHemelektronik

Teknikmagasinet får ny ägare igen i form av det norska återbruks- och mobilföretaget Release AS, enligt ett pressmeddelande. Affären är villkorad av att den nuvarande ägaren Matera Retail Group godkänner försäljningen av samtliga aktier i bolaget vid en extra bolagsstämma 1 april. 

– Vi har genomfört betydande omstruktureringar och kostnadsbesparingar under pandemiåren och är redo för ett nytt skede i Teknikmagasinets 33-åriga historia, säger vd Ulrika Göransson. 

LÄS MER: Göranssons brutala år – rekonstruktion, konkurs, pandemi, ägarbyten: ”Kört på enligt strategi”

Enligt pressmeddelandet kommer Ulrika Göransson att fortsätta leda verksamheten och bli en del av Releasekoncernens utökade ledningsgrupp. 

– Vi har redan påbörjat en större omställning av vårt kunderbjudande med ett tydligare fokus på tekniska livsstilsprodukter och reparationer. Nu ser vi fram emot att få en industriell ägare med stora ambitioner och en framtidsriktad vision med fokus på hållbarhet, som kan hjälpa oss att accelerera denna omställning.

Bolaget har omkring 65 butiker i Norge och Sverige och kommer utöver mobilreparationsverksamheten göra en stor satsning på försäljningen av begagnade mobiltelefoner. 

LÄS MER: Ulrika Göransson om Teknikmagasinets drastiska omsättningstapp – och vägen tillbaka 

– Att förlänga livslängden på mobiltelefoner är en stor möjlighet för både samhälle och konsumenter. Releases vision är att göra begagnat till förstahandsvalet. Teknikmagasinet reparerar redan mobiltelefoner i alla sina butiker och med Release AS som ägare kommer vi att kunna kombinera denna verksamhet med ett stort utbud av begagnade mobiltelefoner, säger Ulrika Göransson.

Teknikmagasinet kommer att få en grönare profil från 2022 och framåt där återanvändning och hållbarhet ska vara kärnan i bolaget, enligt Øistein Eriksen, vd för Release.

– Vi kommer att fortsätta erbjuda mobilreparationer i butiker med god tillgänglighet och långa öppettider. Dessutom kommer Release att förse Teknikmagasinet med ett brett utbud av begagnade mobiltelefoner, säger han. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev